SĂĄdan behandler du hovedlus med cetaphil

SĂĄdan behandler du hovedlus med cetaphil

Sådan behandler du hovedlus med cetaphil. Ofte er forældre tilbageholdende med at anvende kemisk shampoo til et barns hoved til at behandle lus. Lus bliver resistent over for de kemiske shampooer, og nogle gange har du stadig lus efter kemisk behandling. Smøring af luset har været en langvarig ikke-kemisk behandling. Cetaphil er en smothering metode, som børnelæger kan anbefale at dræbe lus, og det er ikke så svært at fjerne fra håret som mayonnaise eller olivenolie.

Anvendelse af Cetaphil

Køb en 12 oz. flaske Cetaphil Gentle Cleanser hos en større forhandler eller apotek. Du har også brug for en 8 oz. klare applikationsflaske med et tip, der kan findes hos en skønhedshavebutik (eller se online Ressourcer nedenfor). Fyld applikationsflasken med Cetaphil.

Draper et håndklæde omkring barnets skuldre for at fange ekstra rengøringsmiddel, som drypper af håret. Håret skal være tørt til denne behandling.

Begynd ved nakkens nakke på venstre side og påfør rensningen direkte til hovedbunden, der bevæger sig frem og tilbage fra nakken i nakken til den forreste hårlinie, indtil du når højre side. Dette bør bruge 1/4 af rengøringsmiddelet.

Skift zigzag mønsterets retning for at krydse det første mønster. Nu skal applikationsflasken være halvt tom.

Masser renseren ind i hovedbunden.

Gentag trin 3 og 4. Nu skal applikationsflasken være tom. Masser renseren ind i hovedbunden igen.

Genopfyld flasken halvt fyldt, hvis barnet har langt hår. Sprøjt rengøringen på hårets tråde og masser den ind.

Afslutning af behandlingen

Vent kun 2 minutter og kammer derefter renseren ud. Tør overskydende rengøringsmiddel ud på et andet håndklæde. Målet er at fjerne så meget rensemiddel som muligt, så det vil tage mindre tid at blæse håret.

Fjern nits med lusekam. Placer lusekammen i hovedbunden og langsomt kamme igennem. Svejs kammen i en skål med vand for at se om der kommer noget ud. En hvid skål virker bedst for at få øje på nitterne. Skyl vandet ned på toilettet, når det er færdigt.

Blæs tørre håret, så hovedbunden, rødderne og trådene er helt tørre. Dette er meget vigtigt, så rengøringen klæber til lus og kan ikke gnides på en pude. Forvent blækketørring til at tage tre gange længere, end det normalt gør. Anvend ikke hårprodukter.

Lad det tørrede rengøringsmiddel stå på håret natten over eller i mindst 8 timer.

Shampoo med din normale shampoo. Du kan skylle hår med en 50/50 blanding af eddike og varmt vand og derefter koge igen med lusekammen før shampooing. Eddike hjælper med at løsne nitterne.

Tjek dagligt for levende lus og nits. Fjern nits straks. Ret med Cetaphil, hvis du ser levende lus eller kontakt din børnelæge for rådgivning.

Gentag denne behandling efter syv dage og igen syv dage efter det for at dræbe enhver nyklækket lus, før de bliver voksne og lægger æg. Dette er et afgørende skridt til at bryde lusens livscyklus.

Tips

Steriliser kamrene i gnidningsalkohol i 10 minutter. Vask håndklæderne i varmt vand og læg i tørretumblerne på høj varme i mindst 10 minutter for at dræbe eventuelle lus på håndklæderne.

Advarsler

Skim ikke på den anvendte mængde Cetaphil. Hovedet skal være mættet og rensemiddel skal dryppe af håret. Det er meget vigtigt, at applikationsspidsen hele tiden berører hovedbunden, og Cetaphil påføres i et kryds-mønster for at opnå ensartet dækning. Dump ikke Cetaphil på håret og prøv bare at massere det.

Del:
Kommentarer