Sådan behandler du førstegangsbrændinger

Sådan behandler du førstegangsbrændinger

En første grad brænder resulterer i at bruge lidt for meget tid i solen. Eller hvis du har kogt vand og dampen sker for at finde vej til din hud, der gør den rød og forårsager en brændende fornemmelse, er det en første grad brænding. Her er et par tips om at gøre, at brænde føles en hel masse bedre.

Kør det, der brænder i koldt vand så hurtigt som muligt. Lad koldt vand løbe på det i mindst fem minutter. Vi skal afkøle det hurtigt, så brænderen stopper med det samme.

Tag et par Ibuprofen piller for at lette smerten og hævelsen. Husk, at hvis brændingen er meget lille, er der ikke brug for dette trin. Fortsæt kun med dette trin, hvis det er en stor mængde hud, der er brændt.

Gnid lidt olie på den brændte område forsigtigt. Prøv ikke at gnide for meget; du vil ikke irritere området mere end hvad du allerede har. Hele formålet med at sætte petroleums gelé på din hud er at give tilbage noget af den fugt, som du har tabt så hurtigt ved at brænde den.

Pak brænde i lysgitter og bånd løst. Må ikke blive vanvittigt og indpakke brænden i det omfang, at du ikke kan bevæge din krop normalt. Én gang med gazeen er alt det, der er nødvendigt. Dette er kun for at holde bakterier væk fra dit sår, fordi den brændte hud er sårbar og kan blive smittet meget lettere end anden hud.

Tips

Hvis du mener, at branden er værre end en første grad, skal du straks kontakte din læge. Hvis du foretrækker det, kan du bruge brændsalve i stedet for vaseline afhængigt af hvad du har i dit hus.

Advarsler

Uanset hvad du gør, skal du ikke vælge ved din brænde; dette vil gøre det til skade endnu mere. Hvis der er blærer ikke pop dem, lad dem pope der selv!

Del:
Kommentarer