Sådan behandler du en øm akilletendon

Sådan behandler du en øm akilletendon

Achillessenen ligger ved siden af ​​foden, og er den største sene i menneskekroppen. Senen er også et af de mest almindelige steder for skade, og achilles tendonitis, en skade, der opstår, når akillessenen er anstrengt, tegner sig for 11 procent af alle løbeskader, ifølge Sports Injury Clinic. Selv om skader på akillessenen kan være smertefulde, kan enkle hjemmeplejeprocedurer minimere smerte og ubehag.

Behandling af et ømt Achilles Tendon

De fleste tilfælde af ømme eller revne achilles sener er milde med moderate symptomer, men det er vigtigt at se en læge og bestemme sværhedsgraden af ​​din tilstand. Ved mere alvorlige tilfælde kan en læge ordinere stærke smertestillende midler eller antiinflammatorisk medicin. Under ekstreme forhold kan en patient være forpligtet til at se en fysioterapeut eller udføre styringsøvelser.

For at lindre smerter og ubehag, isen senen dagligt. Pak en ispakning i et håndklæde og tryk til senen i 20 minutter, og tag den af ​​i 20 minutter, i en time. Sørg for at pakke isen i et håndklæde; Isen bør ikke anvendes direkte på skaden.

Patienterne skal hvile i 10 til 12 timer dagligt for at gøre det muligt for sener at helbrede. Afstå fra enhver anstrengende fysisk aktivitet, der kan forværre senen, herunder løb, gå og klatre trapper.

Invester i et par behagelige, støttende sko og slid under og efter skade for at understøtte foden, mens det heler og for at forhindre fremtidige skader på akillessenen. Sko skal have god bue støtte og masser af polstring. Yderligere skoimplantater kan købes til pudefødder.

Tag smertestillende midler dagligt, indtil symptomerne falder. For mere alvorlige tilfælde af achilles tendonitis eller skader på akillessenen, kan en læge ordinere stærkere smertelindrende. Følg doseringen præcist for at lindre ubehag og betændelse.

Del:
Kommentarer