SĂĄdan balancerer du et cykelhjul

SĂĄdan balancerer du et cykelhjul

Et afbalanceret hjul er en, hvis fælg er centreret direkte over sin aksel. Et balanceret hjul opnås, når egerne, der forbinder fælgen til akslen, er korrekt spændt, idet fælgen bliver jævnt og stærk. Manglende ordentlig spænding i egerne vil medføre, at fælgen trækker til den ene side eller udbulning, i det mindste fører til ineffektiv bremsning. At holde dit hjul afbalanceret er integreret i cyklens ydeevne og muligvis din sikkerhed. For at afbalancere dit hjul skal du følge disse enkle trin.

Fjern dit hjul fra cyklen og sæt akslen i truende stand arme. Hvis du ikke har truende stand, skal du forlade hjulet på cyklen og bruge bremseklodserne som referencemarkør.

Drej hjulet. Vær opmærksom på nogen udbulning i hjulet. Et hjul, der har en bule, løber ikke jævnt forbi bremseklodserne, eller i tilfælde af en truende stand, de truende stødkæbespidser.

Plukk egerne i nærheden af ​​bulgen i hjulet. En løs talke lyder en kedelig "tud". Spidser, der kan være for stramme, giver afkald på en høj "ping".

Påfør en lille mængde olie på disse egers brystvorter. "Brystvorten" er, hvor egerne trænger ind i randen af ​​hjulet og er den del af spaken, der vil blive justeret med din skruenøgle.

Brug din talte skruenøgle til at stramme eller løsne disse egers brystvorter. En spids, der er løs, vil få hjulet til at bøje modsat spidsen. En spak, der er for stram, vil få hjulet til at bøje sig i samme retning som taleren. Ved at foretage den korrekte justering med din talte skruenøgle, vil du fjerne bøjlen og bringe den tilbage på linje med resten af ​​hjulet.

Del:
Kommentarer