Sådan analyserer du fodboldspilfilm

Sådan analyserer du fodboldspilfilm

Analysere fodboldkampfilm kræver en filosofi, strategi og proces. Ofte kaldet "nedbrydning af film", at gennemgå spilvideoer er en væsentlig del af et holds forberedelse. Uanset om du analyserer dit hold eller modstanderen, se spilfilm for at få indsigt i spillernes tendenser. Ved at observere og spore tendenser og taktik kan du tyde en modstanders styrker og svagheder.

Etablere en filosofi

Nogle trænere er kendt for at ankomme kl. 5 og se film i utallige timer. Andre er afhængige af assisterende træner til at nedbryde film. Uanset din tilgang er det vigtigt at udvikle en filosofi til brug af film. Bestem, hvor meget film du har brug for, og hvor detaljeret du vil have analysen. Mange trænere kan lide at se to til tre spil, herunder de seneste. Indstil en tidsplan. Måske vil du gennemgå film med coachingpersonalet mandag og derefter med holdet på tirsdag. Du kan også få spillere til at gennemgå film med positionsbusser. Uanset hvad du beslutter, gør filmanalyseprocessen så rutinemæssig som muligt.

Anerkender tendenser

En grund trænere analysere film er at afhente det modsatte holdets tendenser. Genkend generelle karakteristika, som hvor ofte løber de til højre, når de bruger en bestemt formation? Tag noter om hvor mange gange du ser visse formationer. På hvad laver de substitutioner på forsvaret? Hvordan håndterer de flere modtagersæt? Vær også opmærksom på et holds tempo under spillet. Går de i det meste ikke for noget? Hvordan vil dette påvirke din strategi? Når du gennemgår dit teams efterspilfilm, skal du kigge efter dårlig udførelse og busted play. Spillere, der synes at kæmpe igennem hele spillet, kan få brug for supplerende træning eller instruktion.

Opdelingsordninger

Hvert hold, fra gymnasiet til NFL, bruger visse offensive og defensive ordninger. Hvor mange rynker en træner tilføjer til disse ordninger afhænger af den sofistikerede afspiller og holdets talent og færdighedsniveau. Når du har bestemt, hvilke ordninger et hold bruger, skal du tage noter om, hvor ofte coachen afviger fra disse ordninger. Anmod om film fra enhver matchup, hvor din modstander spillede et hold, der bruger ordninger svarende til din. Vær særlig opmærksom på film, hvor et hold med en lignende ordning til din dominerede din modstander. Undersøg hvad med ordningen gav modstanderen problemer.

Critique Key Players

Selv før coaches ser film, har de en ide om, hvem en modstanders bedste spillere er. Imidlertid kan analysefilm hjælpe med at identificere nøgleaktører, der kan flyve under radaren. Dette inkluderer top offensive linemen eller defensive linemen som dikterer spil på linjen med scrimmage. Hvis forsvarsspillere kæmper for at komme forbi en bestemt offensiv tackle, kan du overveje at dobbeltkampe den pågældende spiller. Pas også på, hvordan spillerne skrider frem gennem et spil. Er der en løbende tilbage, der bliver stærkere med flere bærere? Hvordan reagerer quarterbacken på at blive ramt? At forstå tendenserne hos et holds bedste spillere kan være nøglen til sejr.

Overvej High-Tech Solutions

Udtrykket "nedbrydning af film" opstod fra de dage, hvor trænere brugte ægte reel-to-reel sort-hvid film. Selv efter fremkomsten af ​​videooptagelser bruger trænere stadig timer til at nedbryde film og derefter lave dvd-kopier. De udskriver derefter tryksager i encyklopædi-størrelse til at distribuere til spillere. I dag drejer flere hold til videoanalytisk software for at strømline processen. Software kan nedbryde tendenserne hos de enkelte spillere og kategorisere data mere detaljeret. Resultaterne kan uploades og hentes af busser. Fodboldbaner, traditionelle skabninger, vil sandsynligvis aldrig forlade deres filmrumsritualer. Softwareanalyser kan dog spare tid og helt sikkert mange træer.
Sådan analyserer du fodboldspilfilm

FAQ - 💬

❓ Hvordan starter man en god analyse?

👉 Analysen starter i problemformuleringen Analysen starter i problemformuleringen Udgangspunktet for enhver god analyse er, at du har lavet en god problemformulering1. Her har du afgrænset din empiri, valgt teorier og metoder og skrevet, hvad formålet med analysen er.

❓ Hvordan skal en analyse se ud?

👉 Tekstanalyse går overordnet ud på, at du skal undersøge forskellige elementer i teksten og vise, hvordan de virker, og hvad de kan betyde. Det kan du både gøre ved at fokusere på ting i teksten og uden for teksten. I teksten ser du fx på personer, sprog, temaer og lignende.

❓ Hvordan starter man en analyse eksempel?

👉 En måde at skrive udsagnet på er at starte med at se på, hvad temaet i teksten er. Et tema kan være kærlighed, det gode mod det onde, storbyen, ungdomsliv. Temaet er ofte nævnt i opgaveformuleringen, så læs gerne i den. Herefter skal du finde, hvordan teksten forholder sig til temaet.

❓ Hvad er en god analyse?

👉 At lave en analyse betyder, at du gør mere end bare at redegøre for en bestemt teori, metode eller indsamlet empiri. I en analyse skal du gøre dig fagligt interessante og systematiske iagttagelser og fremanalysere vigtige faglige elementer ved den genstand, du har valgt ud.

❓ Hvad er det vigtigste i en analyse?

👉 Tekstens budskab Budskabet er det, som teksten vil sige læseren. Budskabet finder man frem til ved at se på tekstens temaer og ved at se på de holdninger, som den fremsætter til temaerne. Man kan altså sige, at budskab = temaer + holdninger.

❓ Hvad er vigtigt at have med i en analyse?

👉 Når man skal foretage en novelleanalyse, undersøger man novellens indhold og form. Med andre ord ser man både på, hvad der sker i novellen og på, hvordan det, der sker, fortælles. Det er vigtigt, at man husker at give relevante eksempler i form af citater undervejs, således at man underbygger sine analytiske pointer.

❓ Hvor lang skal en analyse være?

👉 være en indledning på en halv side, en redegørelse på ca. 3 sider, en analyse på ca. 8-10 sider, en diskussion på ca. 3 sider og til sidst en konklusion på en halv side.

❓ Hvor mange ord skal en analyse være på?

👉 Den bør max. fylde en fjerdedel af den samlede besvarelse og normalt ikke over 300 ord. I redegørelsen skal kort indgå hvad det er for en type tekst, hvornår den er skrevet og af hvem.

❓ Hvad er en analyse strategi?

👉 Analysestrategi er måden hvorpå og hvordan man vælger at analysere eller problematisere det fænomen man vil beskæftige sig med, og herunder de centrale ord eller temaer der indgår i dette. Analysestrategi handler om hvordan man skaber sin genstand ved at opstille og betinge det "blik", man analyserer genstanden med.

❓ Hvad er de 3 K er kortprosa?

👉 Kortprosa skal være kortfattet, koncentreret og kompleks.

❓ Hvilke analysemodeller findes der?

👉

  • Analysemodeller. Berettermodellen. Aktantmodellen. Kontraktmodellen. Tre-akter-modellen.
  • Genrer og genrefilm.

Del:
Kommentarer