Sådan afkrydses en tårekanal

Sådan afkrydses en tårekanal

Sådan afkrydses en tårekanal. Tårer giver den nødvendige fugtighed for at forhindre, at øjnene tørrer ud. Når tårekanalen bliver tilstoppet, har tårer, der normalt udføres gennem næsen, ingen steder at gå og springe over i øjet. Hvis der ikke behandles ubehandlet, kan en tilstoppet rivekanal blive inficeret. Lær at fjerne blokering af en tilstoppet tårekanal for at undgå beskadigelse af øjet.

Forstå, at tilstoppede rivekanaler forekommer i enhver alder, men er mere almindelige hos spædbørn. Børn, der er plaget af tårekanalproblemer, har normalt et underudviklet tårekanalsystem. Nitti procent af tilstoppede tårekanaler løser sig selv hos spædbørn i en alder af en.

Besøg en øjenlæge, der kan diagnosticere årsagen til den tilstoppede tårekanal. Han vil skræddersy behandlingen efter dine behov.

Massage øjet ofte hver dag, indtil kanalen bliver ubøjet. Vask dine hænder for at undgå at introducere bakterier i øjet. Tag din pegefinger og læg den over hjørnet af øjet, hvor kanalen er tilstoppet. Massivt, men forsigtigt masser nedad mod næsespidsen.

Ved at nogle tilstoppede tårekanaler ikke korrigerer sig med hjemmebehandling. Stædige træsko må muligvis undersøges kirurgisk for at blive korrigeret. Denne ambulante kirurgiske procedure er ca. 90 procent effektiv hos børn under 1 år. Under generel anæstesi passerer lægen en metaltråd gennem tårekanalen og spules derefter steril saltopløsning for at sikre, at obstruktionen fjernes. Proceduren tager cirka ti minutter.

Forbered dig på chancen for, at rivekanalundersøgelsen mislykkes. Hvis probing ikke virker, er der to andre kirurgiske indstillinger. Silikontubens intubation indebærer indsættelse af rør i tådekanalen for at strække den. Disse rør forbliver i seks måneder og fjernes derefter. Ved ballonkateterudvidelse placeres en ballon i tårekanalen og fyldes med steril saltvand. Ballonen er oppustet og deflateret en række gange for at strække kanalen. Disse procedurer er 80 til 90 procent effektive til fjernelse af blokering.

Brug antibiotiske øjendråber givet af din øjenlæge og besøg ham til en opfølgningsaftale.

Del:
Kommentarer