Sådan afhjælpes smerter fra plantarfasciitis

Sådan afhjælpes smerter fra plantarfasciitis

Plantar Fasciitis er en tilstand af foden, der kan forårsage ekstrem smerte og ubehag. Det tykke bindvæv, der støtter fodens bue, bliver betændt på grund af faldende buer, overdreven løbe eller gå, fedme, gå på hårde overflader eller dårligt passende sko.

Jeg har lidt under denne tilstand i årevis. Her er nogle tips baseret på læge råd og min egen erfaring til at lindre smerten ved plantarfasciitis og forhindre fremtidige opblussen.

Hvil er den vigtigste måde at lindre smerten fra plantarfasciitis på. Hold dig væk fra dine fødder i et par dage, hvis det er muligt. Undgå overdreven vandring eller vægtbærende motion.

Påfør is til foden flere gange om dagen, i mindst 10 minutter pr. Session. Den bedste tid er første om morgenen, når du først går ud af sengen, når smerten er værst, fordi Plantar Fasciia har forkortet og strammet om natten, da din fod blev afslappet i en fremadrettet stilling. Påfør is også efter at have gået eller motioneret, og før sengetid.

Den mest behagelige og bekvemme måde at anvende is på er at sidde i en stol eller på en sofa med dine fødder på gulvet, så dine knæ er i 90 graders vinkel. Placer en blød gelis pack under din hæl og hvil din fod på ispakken. Du kan også sætte en flaske vand i fryseren, og når den er frosset fast, rul din fod frem og tilbage over flasken for at påføre isen på din fod.

Stretching vil også hjælpe med at lette smerten. Sid på gulvet med dine ben lige ud foran dig. Flek dine fødder, og læg et håndklæde, et bælte, en rem eller et stykke reb rundt om kuglerne på dine fødder og træk din fod tilbage mod din krop. Du vil mærke strækningen i din fod og i dine hamstrings og kalve.

Du kan også gøre denne hamstring og Achilles strække ved at vende mod en væg og læne sig mod den, så du føler en lille strækning fra hælen og op på bagsiden af ​​dine ben.

Brug en tennisbold til at massere din hæl og bue på din fod. Sid i en stol eller på en sofa med dine fødder på gulvet og dine knæ bøjede 90 graders vinkel. Placer en tennisbold under din fod og rull det forsigtigt rundt i alle retninger, masser vævet.

Brug støttende sko, og undgå flip-flops. Podiatere kalder ofte Plantar Fasciitis "flip-flop disease".

Nogle gange kan Plantar Fasciitis udvikle sig til en benspor (også kaldet en hæl anspore). Når plantarfasciia trækker sig væk fra hælbenet, reagerer kroppen ved at fylde det rum ved at vokse knoglen. Resultatet er en skarp, tornlignende benspor. Bensporingen er resultatet af betændelsen, ikke årsagen til din smerte. Nøglen til smertelindring er at behandle det inflammerede område af plantarfasciitis.

Prøv dette trick. Køb nogle Dr. Scholls Heel Spur-indsatser og brug dem i alle dine sko. (De koster omkring 7 dollar pr. Par.) Tag par saks og skær et hul i hælpuden, hvor din smerte er værst. Du vil oprette et "doughnut" formet hul i hælpuden. Dette hul forhindrer presset på at blive placeret på det mest følsomme sted eller benspor, hvis du har en.

Hvis smerter vedvarer i lang tid eller bliver alvorlige, skal du kontakte din læge. Han kan ordinere et antiinflammatorisk lægemiddel som cortison eller prednison. Cortison skud kan gives i Plantar Fasciia for øjeblikkelig lindring. Din læge kan også ordinere en skinne til at bære om natten, der holder foden i en bøjet position.

Tips

Hvile, isning og strækning af plantarfasciitis bringer normalt lindring. Du kan have blændinger for resten af ​​dit liv. Lær hvordan du forhindrer smerten ved at forstå smerten, og træffe de nødvendige forholdsregler for at forhindre smerter i at blive værre. (Begrænsende øvelse mv)

Advarsler

Hvis smerter er svære, skal du straks kontakte din læge.

Del:
Kommentarer