Ruptured Tendons in the Neck

Ruptured Tendons in the Neck

En række ting kan forårsage en brudt sene i nakken. Selvom disse fibrøse væv, der holder muskler til knoglen, sommetider snap, hvis de er under usædvanligt eller ekstremt tryk. Kraftig løftning, sportsaktivitet, der har hypothyroidisme eller gigt kan forårsage en sener til at bryde. Mennesker med type "O" blod er også mere tilbøjelige til at lide af en snappet sene.

Ă…rsager

Bryde en sene er ikke almindelig, men du kan lide en efter vedvarende høj fysisk stress. Sommetider kan sprøjtning af steroider i en sene forårsage en tåre, men oftest er tåre resultatet af at deltage i en højvirkende sport. I nakken kan whiplash eller en tur og et fald rive ledbånd og sener, som kan sove i en underlig position eller bruge den forkerte pude til din nakke. Halsled kan blive betændt på grund af langvarige bevægelser eller vaner, der tilpasser dine halsben og muskler. Reduceret blodgennemstrømning, som sker, når vi alder, kan også medføre, at sener bryder op lettere.

Symptomer

Det mest almindelige symptom på et revet ligament eller en senge hvor som helst i kroppen er en snap eller knækstøj lavet i leddet. Lyden efterfølges af intens smerte i regionen. Du vil ikke kunne flytte det berørte område i et fuldt bevægelsesområde. I tilfælde af en brudt halssænde, vil du sandsynligvis ikke være i stand til at vende dit hoved eller flytte det op og ned. Du kan også opleve mærker eller hævelse i området. I skulderen betyder en revet rotator manchet, at du ikke kan hæve dine arme, og det kan påvirke din brug af nakken. Hvis du har usædvanlig hævelse eller blå mærker ledsaget af svaghed i området, skal du straks kontakte lægen for at forhindre yderligere skade.

Behandling

Da senerne normalt har god blodgennemstrømning, når vi er unge, brækker vi brudstykker relativt hurtigt alene. Patienter med revet ledbånd og sener bliver nødt til at tage det nemt, mens rupturer heler. De kan også nyde godt af fysioterapi. Mens du plejer en knækket sene i nakken, skal du helbrede helingsprocessen tæt som arm smerter, prikken og følelsesløshed kan forekomme, hvilket kan føre til andre skader. Hvis du har en mindre tåre, kan der påføres varme eller is (efter råd fra din læge) lette smerten, som du helbreder.

Del:
Kommentarer