Røde pletter forårsaget af leverforstørrelse

Røde pletter forårsaget af leverforstørrelse

En forstørret lever-en tilstand, der betegnes hepatomegali-kan skyldes mange forskellige forhold, da leveren er involveret i mange af kroppens funktioner, og indikerer normalt leversygdom. I mange tilfælde kan du ikke være opmærksom på, at du har en forstørret lever, indtil din sundhedsplejeudbyder opdager det under en undersøgelse eller test. I andre tilfælde kan røde pletter, der kaldes angiomer, optræde på din krop, hvilket vil tippe dig til, at der er noget galt.

angiomer

Et angiom er en godartet hudvækst, der består af små udstrålende blodkar. Angiomer kan variere i størrelse og vises overalt på kroppen, selvom de oftest vises på bagagerummet, arme og ben. De fleste angiomer forekommer af ukendte årsager, men et stort antal af dem kan indikere leverskade. Mens angiomer i sig selv ikke er farlige, kan de angive en underliggende tilstand, der kræver lægehjælp.

Behandling for angiomer

Angiomer kræver normalt ikke behandling, medmindre de bløder eller forårsager ubehag eller smerte. Angiomer kan behandles med flydende nitrogen eller laser terapi. Flydende kvælstof er en kold gas, der påføres direkte på angiomer, der kræver fjernelse, og laserterapi bruger en stråle af koncentreret lys til at krympe og ødelægge overvævningen af ​​hudceller og blodkar, som har skabt angiomaerne. Begge behandlingstyper kan medføre ubehag på behandlingsstedet, men giver gode kosmetiske resultater. Angiomer kan undertiden gentage sig efter behandling, især hvis den underliggende tilstand, der forårsager dem ikke er løst.

Andre symptomer på leverforstørrelse

Symptomer på leverforstørrelse omfatter gulsot, en tilstand, der får huden til gul på grund af overskydende mængder bilirubin i blodbanen, såvel som smerte, ubehag og følelse af fylde omkring leveren og i underlivet. Fordi leverforstørrelse ofte indikerer leversygdom, kan du også opleve yderligere symptomer som mørk urin, bleg afføring, let blødning, en forstørret milt eller galdeblære, væske i mavetrummet eller unormalt højt blodtryk i blodåren, der pumper blod til leveren.

Årsager til leverudvidelse

Alkoholmisbrug er en almindelig årsag til en udvidet lever. Fedtsygdom, levercancer, hepatitis, leukæmi og andre blodproblemer kan også øge leverens størrelse. Mononukleose er en infektion, som kan forårsage en forstørret lever, og hæmokromatose, en tilstand, der resulterer i absorption af kroppen og opbevaring af overskydende mængder jern, kan også øge leverens størrelse og i nogle tilfælde endda forårsage leverskade.

Forholdsregler

Hvis du opdager angiomer på din krop, skal du kontakte din læge. Angiomer er uskadelige vækst, men de kan indikere leverforstørrelse eller anden underliggende tilstand, der kræver lægehjælp.

Del:
Kommentarer