Retrolistese Behandling

Retrolistese Behandling

Retrolistese er en bageste forskydning af en hvirvel i ryggen; Det beskrives typisk som en hvirvel, der glider baglæns på hvirvlen nedenfor. Det findes hovedsagelig i cervikal rygsøjlen og lændehvirvelsområdet eller i sjældnere tilfælde i brysthulen. Retrolistese kan forekomme ved degenerative ændringer i rygsøjlen, eller det kan skyldes traumer. Det er en smertefuld tilstand, som negativt påvirker patientens livskvalitet.

Om Retrolisthesis Behandlinger

Behandlingerne for retrolistese afhænger af alvorligheden af ​​skaden, da delvis retrolistese også er mulig. Behandlingen varierer afhængigt af lægen, der behandler det også. En ortopæd eller kiropraktor kan anbefale medicin eller ikke-invasive behandlinger, mens en neurosurgeon kan foreslå mere aggressive behandlingsmuligheder.

Kiropraktikjustering

Patienter med retrolistese kan søge behandling fra en kiropraktor for at omplacere vertebraen for at reducere stressen på rygsvævets bløde væv og for at reducere irritation af nerverne. Ifølge HeadBacktoHealth er kiropraktisk justering vist at medføre "en signifikant reduktion af retrolisteseforskydning." Fordi korrekt position skal opretholdes under kiropraktikjusteringer, kan kiropraktoren bruge flere teknikker til at korrigere placeringen af ​​de berørte hvirvler.

Medicin og traditionelle behandlinger

Patienter, der søger hjælp fra en ortopædlæge eller praktiserende læge, kan modtage medicin til behandling af smerte, eller de kan få løbende fysioterapi. Læger af alle typer kan også anbefale at holde op med at ryge for de patienter, der ryger cigaretter, da det kan medføre yderligere fælles forringelse og skade. Derudover anbefales vægttab ofte for at tage tryk af hvirvlen. Vitamin og mineraltilskud suppleres også, da de med retrolistese har blødt vævsskader, at næringsstoffer kan hjælpe med at reparere. Patienterne bør tage et supplement med kobber, mangan, vitamin A, vitamin C og zink.

Myofascial frigivelse

Kiropraktorer og erhvervsmæssige eller fysioterapeuter kan også bruge myofascial frigivelse til at hjælpe patienter. Dem, der søger mildere behandlinger, kan ønske at starte med myofascial frigivelse, før de går videre til mere invasive behandlinger. Myofascial frigivelse er en anvendt kinesiologi behandling, der involverer en terapeut eller læge lægge pres på myofascia, hvilket typisk resulterer i en genoprettende funktion.

Microcurrent Therapy

Mikrostrømbehandling ordineres ofte af læger og kiropraktorer til at håndtere smerte og reparation af væv. Microcurrent terapi bruger små elektriske strømme til at producere elektriske signaler svarende til dem, der naturligt opstår, når kroppen reparerer beskadigede væv for at forbedre helingsprocessen. Mikrokurrent terapi kan reducere hævelse og betændelse, maskere akut smerte, frigive muskeludløsningspunkter og forbedre blødgøringsgenerering.

Kirurgi

Kirurgi kan være en sidste udvej behandling for dem, der lider af retrolistese. Hvis en fysisk tåre af væv er til stede, kan en kirurg beslutte at operere for at reparere det.

Del:
Kommentarer