Rektal brokkelse symptomer

Rektal brokkelse symptomer

Rektale brok er sjældne og ofte forvekslet med hæmorider. Smerter, hævelser og ubehag er typiske for begge tilstande, så det er et vigtigt trin i behandlingen at kende forskellen mellem de to. Som med enhver medicinsk tilstand er det vigtigt, at du taler med en læge om dine symptomer.

Forskel

Brok er et fremspring af blødt væv gennem et hul i en muskel. Hæmorider er kløende eller smertefulde områder på anus nær endetarmen. Begge kan være meget smertefulde, men kun hæmorider forårsager blødning og kløe. Rektal prolapse er også nogle gange forvekslet med en rektal brok. Med en prolapse er symptomerne tættere på hæmoriderne, men omfatter smerter ved afføring, slim eller blod i afføringen, og påvisning af noget fremspringende, når det tørres efter en afføring.

Synlige tegn

Hvis der er en klump eller fremspring ved eller i nærheden af ​​endetarm, er der en god chance for, at det er en brok, selvom andre forhold også kan producere lignende klumper (såsom kræft). Hernier kan også være smertefuldt når de røres og bevæger sig, idet fordøjelsen finder sted.

Ă…rsager

Stamme, løft af tunge genstande og fedme kan forårsage brok. Andre årsager omfatter en familiehistorie af brok eller opbygning af væsker, der lægger pres på underlivet.

Forebyggelse / Solution

Den bedste måde at forhindre rektal brok er at tabe sig, besøg en læge regelmæssigt, ikke belastning under afføring og brug korrekt form ved løft af tunge genstande. Hvis en brokkelse opstår, kan kirurgiske procedurer skubbe de fremspringende væv tilbage i hulrummet og lukke rip eller hul i muskelvæggen.

Advarsel

Hvis man forlader en uheldig behandling, især en rektal brok, kan det føre til alvorlige medicinske problemer, herunder vævsdød, infektion og gangre (en livstruende infektion, der spredes hurtigt). Hernier kan ikke behandles derhjemme. Forsøg på at skubbe vævet tilbage på plads alene kan forårsage mere skade.

Del:
Kommentarer