Regler og regler for fodbold

Regler og regler for fodbold

Med relativt få regler er fodbold et simpelt spil at forstå og værdsætte. Soccer giant Pele kaldte det "The Beautiful Game", og milliarder af tilhængere og seere over hele verden synes at være enige. Det er verdens mest populære sport; en der inflames lidenskaber som ingen anden. Måske mest fortællende er citatet fra bill shankly, den legendariske ex-manager for engelsk fodboldklub, Liverpool FC., Mens de kommenterer vigtigheden af ​​spillet: "nogle mennesker synes fodbold er et spørgsmål om liv og død. Jeg forsikrer dig om, det er meget mere alvorligt end det. "

Historie

Selv om mennesket sikkert har sparket tingene rundt for sjov siden forældrene, sprang det moderne organiserede fodboldspil (eller "fodbold" som det er kendt i en stor del af verden) fra regler kodificeret af Englands fodboldforening i 1863. Siden dengang er den grundlæggende Regler og format af spillet har forblevet stort set uændret, selvom fodboldens internationale styrende organ, FIFA (Federation Internationale de Football Association) tinkers regelmæssigt eller to gange en gang imellem.

Objektiv

Reglerne i fodbold er ganske enkle og relativt få i antal, især i forhold til nogle af de amerikanske sportsligaer som National Football League og Major League Baseball. Det klare formål med spillet er at score et mål ved at drive det i modstandernes mål uden at bruge hænder eller arme. Gør dette oftere end det andet hold, og du vinder kampen.

Format

Hvert hold består af 11 spillere, hvoraf en af ​​dem er målmanden, som er det eneste medlem af holdet, der har lov til at bruge sine hænder på spilområdet. Forud for målmanden er en række med 3 eller 4 spillere kendt som forsvarere. Afhængigt af den foretrukne dannelse af holdet kan en af ​​dem være en "fejemaskine", der fungerer som en hjælpemand, der fejer forsvarsligt bag forsvarerne, når det er nødvendigt.

Foran forsvarerne er midtbanespillerne, der fungerer som forbindelsen mellem forsvarere og angriberne fremad på holdet. Disse spillere skal være alsidige nok til at spore tilbage og hjælpe forsvaret, såvel som orkestre angreb, potentielle mål-scoring bevæger sig med fremadrettet.

Bredspil fremover er kendt som vingers, og deres job er at spille på flankerne og krydse bolden ind i midten af ​​banen for at vente strejke forsøger at komme ind i en scoring position. Selvfølgelig behøver disse strejker at kæmpe med den frygtede "offside" -regel. Denne regel var designet til at stoppe angriber spillere fra blot at stå rundt målmødet og vente på at pochere mål. Hvis en angriber spiller bevæger sig ind i en position, hvor der ikke er forsvarere på modstanderne mellem sig selv og modstanderens målmand, kan bolden ikke leveres til ham, eller dommeren vil blæse fløjten til offside. Offside er en kontroversiel regel i fodbold, især da der er mange tætte domkald, og mål bliver ofte udelukket, hvis spillere scorer dem vurderes at have været i offside position.

Udstyr

Fodboldbehovets behov er forholdsvis få, der består af en læderkugle med en omkreds på 27 til 28 inches og vejer mellem 14 og 16 ounces. Spillere bærer fodboldsko (eller "klip" som de er kendt stateside) og hårde plastik beskyttelsesskygge bæres under sokkerne.

Selvfølgelig har du også et felt til at spille spillet. Spilleområdet i fodbold har faktisk ikke præcise størrelsesmålinger, men længden skal være mellem 100 og 130 meter og bredden overalt mellem 50 og 100 meter. De vigtige mål på hver ende af banen er 8 meter brede og 8 meter lange.

tjenestemænd

Hovedchefen er kendt som dommeren, og han arbejder i tandem med to linjemænd, der nøje overvåger spil fra sidelinjen. Da dommeren kun kan dække så meget jorden og måske ikke kan se alt, der sker på spilområdet, hjælper linjemænd dommeren ved at angive, ved brug af hævede flag, når bolden har krydset mållinjen eller på anden måde forladt legeplads.

Regler

Spillere må ikke blokere eller ødelægge modstandere ved at sparke eller skubbe dem ud af bolden. Hvis dette sker, vil dommeren stoppe spillet ved at blæse en fløjte og tildele et frispark til det fouled-hold. Dette vil blive taget fra det sted, hvor overtrædelsen opstod, og kan være et direkte eller indirekte frispark afhængigt af sværhedsgraden. Et direkte frispark betyder, at den spiller, der tager sparket, kan skyde direkte på målet. Et indirekte frispark betyder, at mindst en anden spiller skal røre bolden, før et skud tages.

Et direkte frispark kan være dødbringende, hvis det bliver tildelt inden for rammerne af målet. Når dette sker, vil defensive spillere danne en defensiv mur mellem bolden og målet for at hjælpe målmanden med at dække det indkommende skud. Nogle spillere er frisparkspecialister, der nyder muligheden for at udnytte enhver svaghed i væggen eller simpelthen at bruge deres døde boldfærdigheder ved at bøje et skud rundt om væggen eller dyppe en over den og ind i nettet. (Se video linket nedenfor.)

Hvis en fejl er begået, eller en forsvarer sætter en hånd på bolden, mens i straffesparket (18-yard boksen rundt om målet), straffes et straffespark. Dette er også et frispark, men ingen væg er tilladt. Bolden er placeret på straffesparken, som ligger 13 meter fra målet, og det er en en-til-en-situation mellem målmanden og den udpegede straffespiller. Ingen anden spiller er tilladt i straffesparket, før bolden er blevet sparket. Oftere end ikke, resulterer en straf i et mål.

Selv om fodbold er et flydende spil uden tidsbegrænsninger (undtagen i tilfælde af skade), skal det også genstartes, når bolden forlader banen.Hvis kuglen krydser sidelinjen, sættes den tilbage i spil med et "throw-in". Ved et indkast skal spilleren have to hænder på bolden, mens du holder den bag hovedet og slipper bolden i en glat bevægelse, mens begge fødder holdes på jorden. Undladelse af at gøre dette vil resultere i, at dommeren fløjter et uheldig kaste og giver indkast til det andet hold.

Hvis bolden forlader banen ved at krydse målstregen efter at have rørt en spiller på forsvarssiden af ​​bolden, får det angrebende hold et hjørnespark. I et hjørnespark er bolden placeret i hjørnet af banen, ved krydset mellem sidelinjen og mållinjen. Dette er et farligt set-spil til forsvar, og mål som følge af hjørnespark er ret almindelige.

Hvis bolden forlader banen efter at være berørt af et medlem af det angribende hold, får det andet hold en målspark. I et målspark bliver bolden placeret overalt i 6-yard boksen omkring målet, hvor enten målmanden eller en forsvarer sparker bolden tilbage i spil.

Del:
Kommentarer