Regler for en Pro-Am Golf Turnering

Regler for en Pro-Am Golf Turnering

At spille med en professionel golfspiller er en drøm for mange fans af sporten - og det er en drøm, at de professionelle ture hjælper amatørerne hver uge. De fleste golfturneringer har en Pro-Am-begivenhed dagen før arrangementet starter, hvor tre amatører og professionelle udgør en foursome. Vinderne får præmier, og amatører får at føle, hvordan det er at være en professionel golfspiller for dagen - herunder fokus på at overholde reglerne.

Gaining Entry

Generelt er den store kvalifikation til at deltage i et Pro-Am evnen til at skrive en check. De fleste PGA Tour Pro-Ams starter med $ 4.000 til $ 6.000 pr. Indgang, og kan nå $ 20.000 eller mere. Mindre eller flere lokale arrangementer koster mindre. Desuden skal amatører normalt have et etableret USGA handicap, og vil modtage en procentdel af dette tal. Hvis Pro-Am giver en golfspiller 75 procent af hendes handicap, fx vil 20 handicap få 15 slag. Der kan også være et maksimalt handicap, der kan påberåbes, så et 40 handicap ikke ville få den fulde fordel af det høje antal.

At holde score

I modsætning til en normal golfkonkurrence, som afgøres af den lave nettoscore eller via matchspil, er Pro-Am-golfturneringer generelt bedste bolden, lavt netto score eller et scramble-format. Det betyder, at et dårligt skud eller tre ikke er værd at sprænge over. I begge formater er det OK at hente din bold og gå videre til næste hul, hvis tingene går dårligt, da andre i foursomenet nok vil klare sig godt nok til at få deres score til at tælle. Hvis intet andet, det er det, proff er for.

USGA retningslinjer

Medmindre andet er angivet andet, er et Pro-Am styret af United States Golf Association og professionelle tour regler. Eventuelle undtagelser fra USGA regler på grund af lokale regler eller betingelser vil være tydeligt angivet før konkurrencer startes. Overtrædelser kan være dyre, da fagfolk kan finde sig diskvalificeret for handlinger som at bruge en ulovlig praksishjælp. Mens det meste udstyr, der er forbudt af rejsebestemmelserne, ikke kan bruges, tillader nogle eller mandat golfvogne for amatørerne at fremskynde spillet.

Fejl at undgĂĄ

Undgå almindelige regler krænkelser for at holde din runde glat. Tjek din taske, før du starter runden for at sikre, at du ikke har ekstra klubber eller andet gear, der ikke kan bruges. Mens du kan hente en bold for at opgive et hul, er der ingen "gimmes" på korte putter, og ved at bruge din fod for at forbedre din løgn vil din deltagelse blive slået ned på et hul. Du må ikke være en professionel golfspiller, men på Pro-Amens dag må du handle som en og spille ved bogstaverne i regelbogen.

Del:
Kommentarer