Regler for at spille 10 Point Match Tiebreaker i Tennis

Regler for at spille 10 Point Match Tiebreaker i Tennis

Sporten af ​​tennis har flere forskellige typer tiebreakers. Hvert spil har potentialet til at falde, udtrykket givet til et spil bundet til 40 point hver. Sæt bundet 6-6 går til en tiebreaker, hvor spillerne løb for at se, hvilken spiller der kan score syv point først. I dobbelte har det tredje og afgørende sæt en lignende tiebreaker, men den spilles til 10 point. Det kaldes også almindeligvis som en "super tiebreak".

Ti-punktsformat

Den mest grundlæggende regel for 10-punkts tiebreaker sæt er, at den kun gælder for mænds, kvinders og blandede dobbeltkampe. Indtil begyndelsen af ​​det 21. århundrede brugte alle kampe samme format, hvilket betyder, at både singler og dobbeltkampe blev spillet i komplette sæt fra start til slut. Doubles kampe vedtog et nyt 10-punkts format for at forkorte kampe, da mange singles spillere deltog og ikke ønskede at trætte ud under dobbelt handlinger, da de havde andre kampe at spille. Alle singles kampe forbliver fuld-set affærer.

Indstil scoring

I 10-punktet match tiebreaker, er det første hold til at nå 10 point erklæret vinderen, så længe sejren er større end to point. Scoring formatet ligner den tiebreaker der bruges til at bestemme sæt i singler og doubler matcher, der ender bundet 6-6. Et point er optjent på hvert service spil. Hold tjener et point, hvis de rammer et vindende skud, eller hvis modstanderne har dobbelt fejl på en servering, rammer et skud, der ender landing uden for retten, lader bolden hoppe to gange eller rammer bolden i nettet. Hvis scoren når 9-9, vinder holdet, der hopper frem med to point, sættet og kampen.

Serviceregler

10-point match tiebreaker følger de samme service regler som en standard doubles tiebreaker. For en matchup hvor spillere 1 og 2 vender ud mod spillere 3 og 4, starter spilleren 1 ved at tjene til spiller 3. Tjenesten vil derefter skifte til det andet hold, med spiller 3 der tjener to gange, en gang fra hver side af banen. Spiller 2 er ved siden af ​​at tjene, og efter hans to service-spil får spiller 4 chancen for at tjene to gange. Rotationen begynder igen med to tjener fra spiller 1. Spillere skal altid tjene først fra højre side af retten og derefter til venstre. Efter at seks point er spillet, skifter holdene ender af retten.

Del:
Kommentarer