Psoas & Leg lifts

Psoas & Leg lifts

Din psoas er en kritisk muskel i din kerne, der har mange vigtige funktioner. Ud over at flytte dine ben hjælper psoas også med at støtte ryggen og overkroppen. På grund af dette resulterer ofte korte smerter i rygsmerter. Brug benløfter til at strække og styrke din psoas.

Psoas

Iliopsoas eller hip flexors er en gruppering af to muskelgrupper, din iliacus og din psoas major og minor. Psoas Major strækker sig fra midten af ​​rygmarven til toppen af ​​lårbenet og det er den eneste muskel, som direkte forbinder benene med ryggen. Det er ansvarligt for at flytte dine lår op mod din torso og er derfor vigtigt i fysiske aktiviteter som at gå, løbe, stå eller cykle. Derudover hjælper psoas med at fremme god kropsholdning ved at stabilisere ryggen, bækkenet og midsektionen.

Stramhed

Du kan lide af stramhed i psoas, hvis du fører en stillesiddende livsstil og bruger for meget tid til at sidde ned, da det forkorter muskelen. Stramhed kan også opstå, hvis du er en langranger eller cyklist, da du trækker musklerne op hver gang du løfter dit ben, hvilket kan føre til overforbrug. En stram psoas kan forårsage posturale problemer som en buet nedre del af ryggen, en hakket ryg eller en fremre bækkenhældning. Disse kan føre til nedre ryg, hofte og lyske.

Ben elevatorer

Benløfter er enkle calisthenic øvelser, der kræver, at du gentagne gange løfter dit ben eller ben i en retning. De kan gøres, mens de ligger på ryggen, ligger på din side, sidder eller stående. Uanset hvilken variation du bruger, vil du målrette mod dine iliopsoas muskler, når du udfører denne øvelse. Benlifter kræver, at din psoas trækker sammen og forlænger, hvilket løsner musklerne og mindsker risikoen for tæthed eller skade.

Lig fladt på ryggen på en bænk eller gulvet. Placer dine hænder under din bagside med dine håndflader på gulvet for at støtte dit bækken. Hold dine fødder sammen i løbet af øvelsen. Med dine ben helt udvidet, løft dem indtil dine fødder er 1 til 2 meter væk fra gulvet. Hold den position kort og returner derefter dine fødder til deres startposition. Gentag efter behov. Du kan også bringe dine knæ op til brystet for at fuldføre kontrakten psoas.

Tips

Stramhed i psoas er resultatet af år med dårlige vaner, så det kan tage lidt tid at korrigere dette. Stå op så ofte som du kan, og prøv at undgå lange strækninger af at sidde ned. Når du sidder, skal du opretholde korrekt kropsholdning uden at hæve eller lægge din nedre ryg.

Del:
Kommentarer