Prostata: Mad, der skal undgĂĄs

Prostata: Mad, der skal undgĂĄs

For de fleste mænd er prostata problemer lige så sikre som rynker og skatter. Urinfrekvens, urinvejenhed, intermitterende strømning og lækage er blot nogle af symptomerne forbundet med godartet prostatahyperplasi eller BPH. Nogle læger hævder, at ernæringsmæssige terapi og kostændringer kan nedsætte væksten af ​​en forstørret prostata nok til at undgå medicin eller kirurgi og kan endda forhindre kræft.

Kød

Fede kostvaner med højt kaloriindtag fra kød kan medføre en øget risiko for prostatakræft samt påvirke kræftets fremgang og adfærd. En undersøgelse fra Harvard University rapporterer, at mænd med taljestørrelser på 43 inches eller mere er 50 procent mere tilbøjelige til at lide af prostataforstørrelse end mænd med normal vægt. Undersøgelsen opdagede endvidere, at taber kun syv inches af taljen omkring 35 pund, kunne være både en forebyggende og en behandling af BPH. Det er bedst at reducere eller fjerne kød, som kan indeholde usunde fedtstoffer og steroider. En vegetarisk kost er en sundere løsning.

Mættede og hydrogenerede fedtstoffer

Bortset fra olivenolie og sesamolie reducer du smør, margarine og olieindtag. Transfedtsyrer, hydrogenerede olier og mættede animalske fedtstoffer kan forværre væksten af ​​maligne celler. Hold dig væk fra donuts, kager, kager, kartoffelchips, pommes frites og andre dybfrosne fødevarer.

Mejeri

Ifølge undersøgelser foretaget af Harvard University og Tufts University er forbruget af mejeriprodukter tæt forbundet i Amerika til prostatakræft. Forskning viste, at mænd, der forbruger større end gennemsnitlige mængder mejeriprodukter, har en 11 procent højere risiko for at udvikle prostatakræft end mænd, der bruger mindre. Derudover har mænd med det højeste indtag af mejeriprodukter en 39 procent højere risiko for at udvikle prostatacancer end mænd med det laveste mælkeforbrug. Mælk, ost og is bør undgås.

Raffineret sukker

Kræftceller elsker sukker, som fungerer som brændstof for tumorvækst. Brug ikke raffinerede sukkerarter, der findes i kager, bagværk, slik, Jell-O, hvidt brød og sukkerholdige tomatsaucer.

Drikkevarer, der skal undgĂĄs

Undgå alkohol, sort te og kaffe. Sodas indeholder sukker, så også de bør undgås. Afstå fra at drikke væsker før, under eller lige efter måltider, da de fortynder fordøjelsesenzymerne. Dette kan resultere i dårlig fordøjelse, idet færre næringsstoffer leveres til kroppen.

Andre fødevarer

Undgå salte fødevarer, herunder pretzels, nødder, chips, sojasovs, oksekød, skinker, skinke, hotdogs og aftappet salatdressing. Konserves, emballerede og forarbejdede fødevarer som dåse supper, tv-middage og forarbejdet ost bør også fjernes fra din kost.

Del:
Kommentarer