Problemer med brilleglaslinser med høj densitet

Problemer med brilleglaslinser med høj densitet

Arbejdet med en receptlinse er at bøje stråler af lys, så de fokuserer korrekt på øjets nethinden. I de senere år er der kommet plastiklinser med stadig højere tætheder. Disse tættere materialer bøjer lyset mere effektivt, så der er brug for mindre linsemateriale. Resultatet er tyndere og ofte lettere linser. Mens højdensitetslinser klart giver fordele i kosmetik og komfort, er de ikke uden ulemper.

Høj densitet svarer til høj indeks

Gå ikke til din lokale optiker forventer en samtale på tæthed. Øjenplejebranchen differentierer linsematerialer med deres "brydningsindeks". Enkelt sagt er dette materialets evne til at fortrænge lyset. Densitet og brydningsindeks er ikke det samme, men de går hånd i hånd. Efterhånden som materialetætheden stiger, gør det også dets brydningsindeks. Standard optisk plast har et brydningsindeks på 1,5. Denser muligheder omfatter 1.6 linser, ofte omtalt som midindex, 1,67 high index og 1,74 high index.

Reduced Lens Clarity

Alle linse materialer er klassificeret med en ABBE værdi. Dette identificerer linsernes tendens til at sprede hvidt lys i sine separate farver. Regnbuer kan være smukke i naturen, men de er et problem optisk. Dette kaldes kromatisk aberration, og det er en hovedkilde for uskarphed i en linse. Jo højere ABBE-værdien desto klarere er objektivet. Standard optisk plast har en ABBE-værdi på 58. I mid-index-linser falder ABBE-værdien til 42, og i et 1,67 højt indeks falder værdien yderligere til 32. Således når linsens densitet stiger, falder linsens klarhed.

Reduced Light Transmission

Med mindre du taler om solbriller, jo mere brugbare lys, der passerer gennem en linse, jo bedre. En standard plastiklinse overfører ca. 92 procent af det indkommende lys til dine øjne. Når objektivdensiteten stiger, falder lysoverførslen. I en 1,74 high-index linse passerer ca. 86 procent af indkommende lys. Denne forskel kan være ubetydelig i fuldlysforhold, men det kan blive mere mærkbart i svagt lys.

Øget blænding

Hvad sker der med alt det lys, der ikke overføres gennem linsen? Meget af det hopper eller reflekterer ud af linsens overflade. Uønskede refleksioner kan komme ud af både for- og bagsiden. Et andet ord for dette reflekterede lys er blænding. Jo tættere linsematerialet er, desto mere blænding producerer det.

Ikke egnet til alle recepter

Materialer med høj densitet kan skabe en linse, som er op til 40 procent tyndere end en traditionel linse. Nøgleordene i denne erklæring er "op til." For personer med højere receptpligtiggøres de kosmetiske og komfortmæssige fordele ved disse linser langt over de relaterede præstations- og omkostninger. På den anden side kan de med lavere recept (under plus eller minus to dioptere) finde ud af, at forandringen i tykkelsen af ​​deres linser er minimal.

Løsninger

Mange af de problemer, der er forbundet med højdensitetslinser, kan modvirkes med yderligere teknologi. Problemer med objektivudslip kan ofte reduceres ved at anmode om et aspherisk objektivdesign, hvor linsekurvaturen gradvist flader mod linsens omkreds. Problemer med transmission og refleksion kan minimeres ved at tilføje en antireflekterende belægning.

Del:
Kommentarer