Problemer med brilleglaslinser med høj densitet

Problemer med brilleglaslinser med høj densitet

Arbejdet med en receptlinse er at bøje strüler af lys, sü de fokuserer korrekt pü øjets nethinden. I de senere ür er der kommet plastiklinser med stadig højere tÌtheder. Disse tÌttere materialer bøjer lyset mere effektivt, sü der er brug for mindre linsemateriale. Resultatet er tyndere og ofte lettere linser. Mens højdensitetslinser klart giver fordele i kosmetik og komfort, er de ikke uden ulemper.

Høj densitet svarer til høj indeks

Gü ikke til din lokale optiker forventer en samtale pü tÌthed. Øjenplejebranchen differentierer linsematerialer med deres "brydningsindeks". Enkelt sagt er dette materialets evne til at fortrÌnge lyset. Densitet og brydningsindeks er ikke det samme, men de gür hünd i hünd. Efterhünden som materialetÌtheden stiger, gør det ogsü dets brydningsindeks. Standard optisk plast har et brydningsindeks pü 1,5. Denser muligheder omfatter 1.6 linser, ofte omtalt som midindex, 1,67 high index og 1,74 high index.

Reduced Lens Clarity

Alle linse materialer er klassificeret med en ABBE vÌrdi. Dette identificerer linsernes tendens til at sprede hvidt lys i sine separate farver. Regnbuer kan vÌre smukke i naturen, men de er et problem optisk. Dette kaldes kromatisk aberration, og det er en hovedkilde for uskarphed i en linse. Jo højere ABBE-vÌrdien desto klarere er objektivet. Standard optisk plast har en ABBE-vÌrdi pü 58. I mid-index-linser falder ABBE-vÌrdien til 42, og i et 1,67 højt indeks falder vÌrdien yderligere til 32. Süledes nür linsens densitet stiger, falder linsens klarhed.

Reduced Light Transmission

Med mindre du taler om solbriller, jo mere brugbare lys, der passerer gennem en linse, jo bedre. En standard plastiklinse overfører ca. 92 procent af det indkommende lys til dine øjne. Nür objektivdensiteten stiger, falder lysoverførslen. I en 1,74 high-index linse passerer ca. 86 procent af indkommende lys. Denne forskel kan vÌre ubetydelig i fuldlysforhold, men det kan blive mere mÌrkbart i svagt lys.

Øget blÌnding

Hvad sker der med alt det lys, der ikke overføres gennem linsen? Meget af det hopper eller reflekterer ud af linsens overflade. Uønskede refleksioner kan komme ud af büde for- og bagsiden. Et andet ord for dette reflekterede lys er blÌnding. Jo tÌttere linsematerialet er, desto mere blÌnding producerer det.

Ikke egnet til alle recepter

Materialer med høj densitet kan skabe en linse, som er op til 40 procent tyndere end en traditionel linse. Nøgleordene i denne erklæring er "op til." For personer med højere receptpligtiggøres de kosmetiske og komfortmæssige fordele ved disse linser langt over de relaterede præstations- og omkostninger. På den anden side kan de med lavere recept (under plus eller minus to dioptere) finde ud af, at forandringen i tykkelsen af ​​deres linser er minimal.

Løsninger

Mange af de problemer, der er forbundet med højdensitetslinser, kan modvirkes med yderligere teknologi. Problemer med objektivudslip kan ofte reduceres ved at anmode om et aspherisk objektivdesign, hvor linsekurvaturen gradvist flader mod linsens omkreds. Problemer med transmission og refleksion kan minimeres ved at tilføje en antireflekterende belÌgning.

Del:
Kommentarer