Pro Basketball Uniform History

Pro Basketball Uniform History

Når det er enkelt og klart, er NBA uniformer nu fashionable og trendy. Fra de korte korte shorts fra 1950'erne til de saggy baggy knickers fra 1990'erne har spillet påklædning i NBA udviklet sig. Ofte afspejler modetrends gennem årene har NBA-uniformerne også gennemgået fremskridt inden for teknologi og stil.

De tidlige år

I modsætning til Major League Baseball og National Football League, der begge blev grundlagt før første verdenskrig, er National Basketball Association en relativt moderne professionel sport. Grundlagt i 1946 overtog NBA efter ordkrig II. Uniformer båret af NBA hold i de tidlige år afspejler ligaens mere moderne historie. Hold i 1950'erne havde satin shorts med et bælte. Ved 1960'erne blev bæltet erstattet af en elastisk talje. I slutningen af ​​1960'erne begyndte holdene at bruge fladdere uniformer, såsom de vandrette farveblokke, der blev brugt af Philadelphia 76ers i Wilt Chamberlain-æra.

Den psykedeliske 70'erne

I 1970'erne havde NBA modnet fra sine tidlige dage, og fjernsyn var en større del af ligahændelserne. Holdene havde farverige uniformer, der afspejlede de funky mode trends i tiåret. Sammen med innovativt design blev nye materialer introduceret. Polyester mesh erstattet satin til shorts. NBA'en indarbejdet også nogle af de designs, der kom fra den konkurrerende amerikanske basketballforening. Kendt som "outlaw" ligaen, brugte ABA en rød, hvid og blå basketball. Mange laguniformer kom i lysere farver og præsenterede flashere bogstaver.

Awesome 80'erne

Med fremskridt inden for grafisk design begyndte NBA-holdene at eksperimentere med nye logoer og teamfarver. Jerseys begyndte at se mere ud som mobile billboards end uniformer. Men i 1989 blev Champion Sports Goods Company den officielle leverandør af NBA uniformer. Dette betød et mere konsekvent udseende for NBA-hold. Selvom holdene holdt individuelle logo og grafiske designs, havde alle uniformer de samme v-hals, blok-cut trøjer. Shorts havde også samme længde i hele ligaen.

Større, Bedre og Baggier 1990'erne

1990'erne så NBA shorts bliver løsere og længere, men endnu lettere. Uniformer blev lavet af nye lette materialer for at fremme fugtstyring. Nike og Starter blev underskrevet som beklædningsgenstande i slutningen af ​​1990'erne og introducerede trøjer uden lag med tykt twill-bogstaver. Snart lange baggy basketball shorts, der blev populært af NBA-stjernen Michael Jordan, blev betragtet som fritidstøj til mænd og drenge.

Et tilbageslag til fremtiden

Moderne NBA-hold har flere uniformer, herunder "throwback" trøjer med farver og logoer fra tidligere årtier. NBA'en eksperimenterede også med trøjer med ærmer. 2014 Boston Celtics sportede uniformer, der lignede dem, de bar på 1960'erne. Intet hold har imidlertid genoplivet disse små satin shorts.

Del:
Kommentarer