Pravastatin Vs. Lipitor

Pravastatin Vs. Lipitor

Pravastatin og Lipitor er begge medicin, der ofte ordineres for at hjælpe med at sænke kolesterolet og forhindre skadelige tilstande, der resulterer, såsom slagtilfælde og hjerteanfald. Disse to lægemidler er meget ens, men der er nogle forskelle mellem dem.

Identifikation

Lipitor er lavet af Pfizer. Det generiske navn til Lipitor er atorvastatin calcium. Prevastatin, eller prevastatin sodium, er det generiske navn for Pravachol. Pravachol er lavet af Bristol-Myers Squibb. Begge disse er medicin kaldet statiner, der er ordineret til at hjælpe med at sænke kolesterolet.

Fungere

Statiner arbejder ved at blokere et enzym kaldet HMG-CoA reduktase enzymet. Når der er mindre af dette enzym, gør din krop mindre kolesterol. Fordi dette enzym fremstilles af leveren, kan begge disse medikamenter have negative konsekvenser for leverfunktionen, selv om dette er sjældent.

Forskelle

Pravachol kan bruges til behandling af børn, der har en genetisk tilstand, der resulterer i højt kolesteroltal. Begge lægemidler har interaktioner med andre lægemidler, så du bør ikke tage dem, hvis du tager nogle former for antibiotika eller antifungal medicin. Du bør ikke tage Lipitor, hvis du tager p-piller eller proteasehæmmere, men Pravachol noterer ikke disse typer af stoffer som forårsager interaktionsproblemer.

Dosering

Dosis for begge disse medikamenter er ensartet, starter omkring 10 milligram og går op så højt som 80 milligram for den maksimale dosis.

Generiske versioner

Lipitor er stadig beskyttet af et patent, der tillader Pfizer at være den eneste producent. Pravastatin natrium er tilgængelig i flere generiske formuleringer og kan derfor være til rådighed til en lavere pris afhængigt af apoteket og din sygesikringsdækning.

Del:
Kommentarer