Postpartum Hip & Lårpine

Postpartum Hip & Lårpine

Postpartum hofte og lår smerte er en forholdsvis almindelig lidelse efter en kvinde går gennem graviditet og arbejdskraft. Der er en række årsager til denne smerte, hovedsageligt som følge af ændringer, som kroppen gør for at forberede sig på barnet. Heldigvis går denne smerte ofte væk efter et par måneder.

Anatomi

Bekkenregionen består af mange ledbånd, der holder benbenene, hvirvlerne og bækkenet sammen. Dette er at tillade bevægelse for det meste i benet (roterende i hoften), men også så kan kufferten bøje og strække sig. Der er også ledbånd, der suspenderer livmoderen fra bækkenet. Disse ledbånd strækker sig hele tiden som babyen vokser, hvilket kan forårsage skarpe smerter eller en sløv smerte, der endda strækker sig ind i lårene. Derudover er der en sektion af brusk, der holder en del af bækkenet sammen, kaldet pubic symphysis, og denne brusk begynder at strække eller endog rive på grund af det voksende barn. Under fødslen kan coccyxen eller halebenet knække, hvilket kan forårsage smerte ned ad vejen. Endelig kan den nervesygdomme, der løber fra ryggenes basis ned gennem hvert ben, blive ramt på grund af at barnet lægger pres på det.

Identifikation

De fleste smerter i hofter og lår er en rest af kroppslige ændringer, der opstod under graviditeten. Nogle smerter skyldes hændelser, der skete under fødslen, mens anden smerte kan henføres til at bære din vægt forskelligt uden en gravid mave, men med et barn i dine arme. For at finde ud af din smerte, prøv at tænke tilbage, hvis du havde det før du fødte, da det kan hjælpe dig med at bestemme årsagen. Hormoner kan også være en synder. De fleste af denne smerte vil gå væk inden for få måneder, men hvis det ikke gør det, kan din læge ikke køre nogle tests for at afgøre, hvad der præcist forårsager smerten.

Tidsramme

For de fleste kvinder vil hofte- og lårsmerter være væk inden for tre måneder efter fødslen. Da alle er forskellige, kan nogle kvinder have smerter, der går længere. Hvis du er bekymret for, at smerten ikke spredes, eller hvis det begrænser dine daglige aktiviteter, skal du kontakte din læge.

Lindre smerten

En måde at aflaste postpartum hofte og lår smerte på er at få en massage. Terapeuten vil behandle hele din krop og hjælpe den med at komme tilbage i justering, samtidig med at du fokuserer på ryggen, lårene og lunterne. Terapeuten kan også strække dine ben for at hjælpe med at bringe lidt fleksibilitet tilbage. En anden nyttig smertelindringsmetode er simpel brug af ibuprofen, en smertestillende middel.

Øvelser

At lave nogle øvelser kan hjælpe med at styrke styrken af ​​bækkenet, hvilket gør det muligt for din kropsholdning at forbedre og forhåbentlig din smerte at falde. Pelvic gulv øvelser samt dem, der styrker kernen bør være en del af din rutine. Yoga kan også være nyttigt. Se en fysioterapeut om hjælp, hvis det er nødvendigt. Kraftig motion anbefales ikke.

Del:
Kommentarer