Pencak Silat Teknikker

Pencak Silat Teknikker

Pencaksilat er en indonesisk kampsport. Født oprindeligt som en våbenbaseret stil lånte pencaksilat meget fra kampsporten i det nærliggende Kina og Indien. Slutresultatet er en kampsportstil, der indeholder en dødelig kombination af slående, sparkende og våbenbaserede teknikker.

Det grundlæggende

Pencaksilat kunne kaldes et generisk udtryk for alle de forskellige stilarter af indonesisk kampsport. På grund af dette er det svært at definere, hvad præcis standardteknikkerne af pencaksilat er. Et par kerneprincipper giver dig dog et indblik i, hvordan pencaksilat fungerer. For den ene er de fleste hånd- og fodteknikker designet til at blive gjort enten med eller uden et våben. Et andet grundlæggende princip for pencaksilat er at give plads til et angreb. Dette betyder ikke at angribe angrebet, men i stedet for at bruge den angribende energi til at starte din egen kontrast. Dette ligner aikido og i modsætning til de fleste kampsport, hvor stor energi bruges til at blokere et angreb. Pencaksilat var aldrig meningen at være en sport. Som følge heraf er der ingen opvarmning, stretch eller anden forberedelse øvelse. Ved silatræning henvises din partner ikke til som en modstander, men snarere som en fjende.

Pencak Silat Teknik

Som i Shaolin Kung Fu imiterer mange teknikker i silat dyrets bevægelser. Som i Shaolin kampsport er bevægelser og positioner navngivet efter tigeren, ørnen og dragen. Silat varierer meget afhængigt af regionen en bestemt stil stammede fra. Det anslås, at der er 150 forskellige former for pencaksilat. Disse adskiller sig mere eller mindre fra hinanden, men kan karakteriseres af regionen. Silat fra den vestlige del af Java er hovedsagelig præget af hånd- og armteknikker, der hovedsagelig bruger næver, albuer og brutale armstænger. Central Javanese Silat er en mere standardkampkunst, idet den i almindelighed består af en kombination af hånd / arm teknikker og benteknikker. Kicks i silat svarer ofte til spark i Kung Fu eller Thai boxing. Silat fra østlige Java, Bali og Madura er mere udførligt. Den har lignende hånd- og fodteknikker til central javanesisk silat. Men det har også et arsenal af kaste teknikker, der ikke er i modsætning til dem, der findes i judo eller aikido. Sumatran silat er en direkte kæmpestil med arm- og benteknikker. I udseende er det noget som en kombination af Okinawan karate og Muay Thai med mere låsning og spærring smidt ind.

Pencak Silat

Pencaksilat kan i første omgang forekomme lidt mystisk. Dens våben er eksotiske og der er så mange forskellige former for det, det kan virke lidt forvirrende. Men i det væsentlige er silat en no-nonsense hård stil af asiatiske kampsport. I modsætning til mange andre hårde stilarter indeholder den dog den centrale ide om at "give i" til et angreb og lade din fjendes egen energi besejre ham. Dette gør det til en ret oplyst og sofistikeret kampstil.

Del:
Kommentarer