Pankreas smerte symptomer

Pankreas smerte symptomer

Bukspyttkjertlen er et vigtigt organ, en del af både fordøjelsessystemet og det endokrine system. Medicinsk sygdom som akut pankreatitis kan forårsage smerter i bugspytkirtlen. Almindelige symptomer omfatter borsmerter i mellemlivet og tab af appetit. Det er vigtigt at identificere, om du har pancreas smerte eller ej. Hvis du gør det, skal du straks tale med din læge.

Pancreas

Bukspyttkjertlen er et fiskformet organ, der strækker sig over maven bag maven og ligger ved siden af ​​galdeblæren. Bugspytkirtlen er ansvarlig for at producere fordøjelsesenzymer og vigtige hormoner som insulin.

Fælles smerte Symptomer

Det mest almindelige symptom på smerter i bugspytkirtlen er en følelse af ubehag i overlivet, under ribbenene og typisk i midten af ​​kroppen. Pancreas smerte kan dog også mærkes på højre eller venstre side. Smerter kan variere fra tolerabel til svær og er typisk en stabil, borrelignende smerte. Smerter kan også udstråle til ryggen, brystet eller underlivet. Smerte som følge af alkoholmisbrug manifesterer sig normalt inden for en til tre dage efter en binge.

Andre symptomer

Andre symptomer på bugspytkirtlenes smerter og / eller sygdom omfatter kvalme, opkastning, appetitløshed, abdominal opblødning, feber, vejrtrækningsbesvær, svaghed og chok. Personer med bugspytkirtlen opdager typisk, at alle stillinger er ubehagelige, og at spise gør smerten føle sig værre.

Akut pancreatitis

En almindelig årsag til smerte i bugspytkirtlen er akut pancreatitis eller betændelse i bugspytkirtlen. Under et angreb af akut pancreatitis vender de enzymer, der produceres af bugspytkirtlen, rundt og angriber bugspytkirtlen i stedet for at blive frigivet i fordøjelsessystemet. Gallesten og alkoholisme er de to førende årsager til pancreatitis. Medikamenter, abdominal kirurgi, fysisk skade, metaboliske tilstande, kirurgisk komplikation og nogle infektioner, såsom viral hepatitis, kan også forårsage akut pancreatitis.

Bugspytkirtel lidelser

Bukspyttkjertel smerte er normalt tegn på en alvorlig medicinsk tilstand eller sygdom som pancreatitis (kronisk eller akut), kræft, tumor eller diabetes. Tal med din læge omgående om nogen form for pankreatisk smerte, du har.

Del:
Kommentarer