Overgangsalderen og næseblod

Overgangsalderen og næseblod

Under stadierne af overgangsalder beskæftiger en kvindes krop med signifikant udsving i hormonniveauet. Et symptom på, at kvinder går gennem stadierne af overgangsalderen, er som regel næseblod. Det er på grund af hormonelle ændringer, der påvirker en kvindes reproduktion, at der opstår almindelige symptomer som næseblod under menopausale processer.

Ă…rsager

Ændringer i hormoner i overgangsalderen kan få væv i næsen til at tørre ud eller blive mindre. Derfor er næsevævet mere udsat for revner, nedskæringer og blødninger. Genoplivende næseblod er normalt et andet symptom på overgangsalder.

Behandling / forebyggelse

Når vævet bliver tørt og revnet, er det vigtigt at holde huden smurt og blød. Enkle ting som lotion eller et antibiotikum, såsom Neosporin, kan bidrage til at fugtige den tørre hud inde i næsen. Du kan forhindre yderligere revner ved hjælp af en luftfugter, som gør det muligt at opsamle fugt i luften du trækker vejret ind. Undgå klimaanlæg og ovne, fordi de tørrer luften ud.

Nesebleed Relief

Når næseblod forekommer, er det vigtigt at behandle det ordentligt. Når blodet først begynder at strømme, klem og hold næseborene tæt sammen. Næseblodet vil normalt størkne, og det tilsatte tryk hjælper det til at danne en scab. Sæt ikke hovedet tilbage, fordi det får blod til at strømme ned i halsen. Efter blødningen er stoppet, brug fugtighedscreme eller decongestant spray, såsom Neo-synephrine. Våd et stykke bomuld med neo-synephrine og læg bomulden inde i din næse. Hold dine næsebor sammen i fem eller så minutter. I nogle tilfælde af langvarig blødning er is panden og broen af ​​næsen. Denne metode hjælper med at stoppe blødningen og afkøle huden ned.

Advarsel

Hvis en næseblødning er alvorlig eller ikke stopper, er det vigtigt at du ser yderligere lægehjælp. En næseblod anses for at være farlig, når blødningen ikke stopper i mere end 10 minutter. Dette skyldes, at blodtab kan blive et alvorligt problem, og du kan begynde at føle sig svag eller svimmel.

Alvorlige behandlinger

Hvis næseblødninger bliver almindelige for dig, er der mere alvorlige behandlinger, som du kan få din læge at udføre. Lægen kan stoppe en alvorlig næseblod ved at pakke din næse med kirurgisk gaze. En anden behandling omfatter at forsegle blodkarrene i din næse gennem cauterizing (kirurgisk forbrænding).

Del:
Kommentarer