Over-the-counter indgroet hårbehandling

Over-the-counter indgroet hårbehandling

Et indgroet hår opstår, når et barberet eller pusset hår vokser tilbage i huden, og forårsager betændelse og irritation, ifølge Mayo Clinic. Krøllede hår bliver ofte indgroet, især efter barbering, når de løber rundt og bliver indlagt tilbage inde i hårsækken. Mange mennesker henviser til indgroede hår som barberhud, mens læger henviser til tilstanden som pseudofolliculitis barbae.

Risikofaktorer

Et indgroet hår kan forekomme hos nogen og på nogen del af kroppen der har hår. Nogle mennesker er imidlertid mere udsatte for at udvikle indgroede hår end andre. Personer med dermatitis, diabetes og et kompromitteret immunsystem, som dem med aids og leukæmi, er mere udsatte for problemer med indgroede hår. Atleter og mennesker, der bor eller arbejder i varme og fugtige klimaer, er også i fare. Fedme øger risikoen for at udvikle indgroede hår, ligesom brug af topiske steroid cremer.

Forebyggelse / Solution

Ifølge Joely Kaufman, M.D., er den enkleste måde at fjerne indgroede hår på at stoppe barberingen eller undgå barbering hver dag. Når dette ikke er muligt, barberer du med enten en elektrisk eller enkelt knivskarber. Hudplejefirmaet anbefaler at holde knivbladet skarpt ved at skifte det mindst en gang om ugen. Vask området, der skal barberes i varmt vand før barbering for at blødgøre hårene. Barber i samme retning som håret vokser ind og undgå at barbere det samme område mere end én gang. Skyl barbermaskinen ofte under barberingen. Når du er færdig med barberingen, skal du anvende en mild lotion til området i stedet for cologne eller aftershave. HealthHype foreslår endvidere at bære løst tøj og aldrig dele barbermaskiner eller håndklæder.

Over-the-counter behandlingsmuligheder

Ingroede hår vil undertiden helbrede uden nogen behandling om en til to uger. I andre tilfælde kan rensning af området med en loofah svamp og antibakteriel sæbe være nok til at behandle et indgroet hår. Ingroede hår behandles også med hydrokortisoncreme, en benzoylperoxidopløsning eller en antibiotisk salve, såsom Bacitracin. Alle tre af disse behandlinger er let tilgængelige i både dagligvarebutikker og apoteker. Nogle mennesker plukker indgroede hår, men denne behandling modvirkes af Skin Care Company, da det kan forårsage ardannelse og infektion.

Hvornår skal lægen ses?

Indgroede hår kan normalt behandles ret succesfuldt ved brug af over-the-counter-midler. Der er tidspunkter, men når indgroede hår kan kræve lægehjælp. Se en læge, hvis bumpene forårsaget af indgroede hår fylder med puss eller forårsager smerte og ubehag, der går dybere end de øverste lag af huden. Ingroede hår, der efterlader huden misfarvet eller arret, skal behandles af en læge. Flere røde knuder med hvide centre, der er grupperet tæt sammen, kan være et tegn på stafylokok folliculitis og bør kontrolleres af en læge.

Hvad man kan forvente fra lægen

Normalt kan en læge afgøre, om en tilstand er et indgroet hår simpelthen ved at se på det. Hvis der er nogen tvivl, kan en hudpind eller biopsi gøres for at bekræfte. Selv om en person med succes behandler indgroede hår med over-the-counter produkter, kan det være klogt at bekræfte, at tilbagevendende indgroede hår faktisk er indgroede hår. I nogle tilfælde kan lægen ordinere orale antibiotika til at hjælpe med indgroede hår, men mange læger vil anbefale en over-the-counter behandling, når de har konstateret, at der ikke er andre problemer.

Del:
Kommentarer