Øvelser til reparation og rehabilitering af et revet labrum uden kirurgi

Øvelser til reparation og rehabilitering af et revet labrum uden kirurgi

Labrum er brusk i skulder- eller hoftefugen, der giver en koplignende støtte til armene og benets respektive ben. Labrummet kan rive, når der er for meget stress på det. Smerter med visse bevægelser eller en fornem følelse i leddet er tegn på en tåre. Nogle gange er en fangende følelse i leddet det eneste symptom. Kirurgi er nogle gange nødvendigt, men øvelser kan hjælpe med at rehabilitere en tåre uden kirurgi.

Skulder øvelser

Omfanget af bevægelsesøvelser og rotator manchet styrker øvelser bruges til at rehabilitere en revet labrum. Normalt følger dette en hvileperiode. Smerte medicin, især anti-inflammatorisk medicin, bør bruges sammen med motion. Ca. 4-6 uger af rehab øvelser bør føre til opsving. En række motion rehab øvelse for skulderen gøres ved at ligge på kanten af ​​en sofa, massage bord eller seng. Læg ansigtet ned og hæng din skadede arm over siden mod gulvet. Slap af halsen og sving armen om 15 grader. Tillad det at svinge frem og tilbage. Over tid kan du øge svingens afstand til 45 grader. En anden række motion øvelse du kan gøre er at langsomt lave små cirkler med din arm, mens det hænger ned. Start med små cirkler og øg cirklernes størrelse, hvis du ikke føler smerte. Gør fem til 10 cirkler i hver retning.

Hip øvelser

Tårer i hoftelaboratoriet kan kræve kirurgi, men før du løser dig selv til kirurgi, prøv hip range-of-motion og styrke øvelser. Hvis symptomerne ikke går væk inden for en måned, kan du få brug for operation. Hip arthroscopy er en mindre operation. En af de bedste øvelser du kan gøre for at rehab en hofterivning med eller uden kirurgi kører i en pool. Du kan bære et opdækningsbælte, så du kan løbe uden at skulle røre ved poolens bund. Din fysioterapeut kan ordinere specifikke styrings- og stabiliseringsøvelser baseret på dine bevægelser for at genopbygge dit individuelle problem. Omfanget af bevægelsesøvelser såsom hipadduktion og hip flexor stretch er også nyttige. For at strække dine hofter lægger du på ryggen og bringer knæet af den skadede hofte til brystet. Hold det andet ben lige på gulvet. Træk dit knæ ind i brystet ved at gribe bag dit knæ. En anden måde at strække hoften på er at stå op og gå fremad med foden af ​​det ubesværede ben. Hold begge fødder pegende fremad. Bøj dit forover knæ lidt og skift din vægt på din forreste fod. Tænk på at bringe dine hofter fremad, så du ikke bøjer din torso fremad. Du vil gerne holde ryggen lige og skifte fremad, indtil du føler stretch i din skadede hofte. For at strække dine hofteadduktorer i dine indvendige lår, stræk sommerfuglen. Sæt dig lige op med fødderne af dine fødder, røre ved hinanden og knæene åbne for siderne. Prøv at røre dine knæ på gulvet, men strække ikke så langt, at du får smerter. Hold hver strækning i 20 til 30 sekunder og gør to til tre gange dagligt, medmindre andet er sagt af din læge eller fysioterapeut.

Del:
Kommentarer