Øvelser med en pacemaker

Øvelser med en pacemaker

Pacemakere er små, kunstige enheder designet til at stimulere hjertet og regulere dets slagstyrke. De er normalt implanteret kirurgisk til patienter, der lider af uregelmæssige hjerteslag, men der er også eksterne sorter for midlertidige problemer. Pacemakere sender elektricitet gennem ledninger eller ledninger ind i hjertets sinusknudepunkt i højre øverste kammer. Ifølge AHealthyMe er sunde sinusnoder ansvarlige for at producere elektriske strømme, der fortæller hjertet, hvornår man skal slå.

Frygt om at træne med en pacemaker

Traditionelt har folk haft to største bekymringer, når det kommer til at udøve med en pacemaker. Den første er, at patienter med pacemaker ikke kan tolerere motion, og det kan forårsage alvorlige komplikationer. Det andet er, at udøve kan forflytte pacemakertrådene, der bærer elektriske signaler til hjertet. Ifølge Joseph Bronzino, forfatter af The Biomedical Engineering Handbook, er den første frygt ikke længere baseret i virkeligheden. Historisk havde pacemakere faste satser (som en metronom), hvilket betyder at en patients hjerte kun kunne slå lidt hurtigere, da han udførte øvelser. Dette kan naturligvis forårsage problemer, hvis personens krop krævede mere iltning og blodcirkulation i blodet. Men i dag er moderne pacemakere i stand til at tilpasse sig motion og øge deres satser, når det er nødvendigt.

Skal du træne med en pacemaker?

Ifølge BaylorHealth.edu er frygten for at fordrive ledere også uberettiget. Så stort set er alle former for motion til rådighed for pacemakere, herunder vægtløftning. BaylorHealth.edu-undersøgelsen viste, at patienter, der udførte test af bevægelsesresistens (løftevægte) umiddelbart efter pacemakirurgi, ikke led nogen forskydning eller andre komplikationer. Baylor Health brugte disse resultater til at argumentere mod immobiliserende ledd (ofte pacemakerpatienter får armslanger) efter operation, hvilket kan føre til muskelforringelse, ledsmerter og ømhed og nedsat styrke og bevægelsesområde. Også ifølge Baylor Heatlh, når læger fortæller patienterne ikke at løfte tunge genstande i de første par dage eller at tage det let efter operationen, kan de forårsage unødig nervøsitet og frygt, da pacemakeren begynder at fungere, så snart de bliver implanteret. Når det er sagt, skal du altid tale med en læge efter operationen for at se, hvad der anbefales, da andre medicinske tilstande kan forstyrre motion.

Del:
Kommentarer