Øvelser efter rygkirurgi

Øvelser efter rygkirurgi

Efter rygoperation kan genoprettelsesperioden være lang og ubehagelig, hvilket begrænser mængden af ​​daglig bevægelse. Når ryggen er begyndt at helbrede, skal du genvinde styrke inden for rygmusklerne, der er gået tabt på grund af en obligatorisk stillesiddende livsstil. Det er vigtigt, at du aldrig overstyrer dig selv, når du træner din ryg efter operationen og altid konsultere din læge, før du starter et træningsprogram.

gåture

Ifølge Dr. Theodore B. Goldstein fra Spine Health, der går efter at du har gennemgået en mikrodiscectomi-rygsøjlen, vil styrke musklerne uden at målrette mod denne trækkede muskelgruppe. Før du starter en øvelsesrutine, skal du tale med din læge for at sikre, at ryggen er ordentligt helet.

For den første uge med motion, vil du enten gå på et spor eller på en løbebånd i 10 minutter. Gå ikke hurtigere end en standardstride, da dette kan forværre rygmusklerne og forårsage unødvendige smerter. Også gå kun på en jævn og jævn overflade. Efter den første uge, gå i yderligere 3 minutter om dagen, indtil du nemt kan gå i 45 minutter uden overdreven smerte.

Fordi en forøgelse af aktivitet efter tilbageoperation kan medføre mindre ubehag for det område, der blev betjent, vil en ispakning i 20 minutter direkte på ryggen efter træning aflevere noget af ubehag. Afbryd øvelsen, hvis du begynder at opleve skarpe rygsmerter.

Stabilitet Stretching

Efter rygkirurgi tager det normalt to til tre uger for blødt væv omkring det kirurgiske område at helbrede. Når blødt væv er genoprettet, er det vigtigt at indarbejde daglige strækøvelser for at genvinde bevægelsesområdet inden for området. Begynd kun at strække efter at du har besøgt din læge, og hun har fundet det sikkert.

Da rygmusklerne måske har mistet deres evne til at stabilisere ryggen ordentligt på grund af manglende bevægelse i løbet af genoprettelsesperioden, vil stabiliseringsøvelserne forsigtigt styrke disse muskelgrupper. Erektor spinae er de vigtigste muskelgrupper inden for ryggen, der understøtter stabilisering, og de løber fuld længde af rygsøjlen.

For at starte denne strækøvelse, sænk forsigtigt dig ned på gulvet og knæ på dine arme og knæ. Løft langsomt din venstre arm ind i luften og peg den ud lige foran dig. Efter et øjeblik skal du forsigtigt hæve dit højre ben i luften. Løft ikke benet for højt ind i luften, da dette kan medføre unødig belastning på de helbredende rygmuskler. Hold i syv sekunder, før du sænker det højre ben til jorden og bringer din venstre arm ned igen. Gentag samme stræk på den modsatte arm og ben.

Del:
Kommentarer