Øvelser, der hjælper skoliose

Øvelser, der hjælper skoliose

Skoliose er en tilstand, hvor rygsøjlen enten er buet for langt frem eller tilbage. Det kan forekomme i alle aldre, men udvikler sig sædvanligvis hos børn efter 10 år. Skoliose forårsager hvirvlerne at vride og blive deformerede. Som et resultat kan en løshed og svaghed forekomme i ledbånd og muskler. Der er dog øvelser, der kan hjælpe med at stabilisere rygsøjlen og lindre smerter.

Yoga øvelser

Yoga kan arbejde vidundere til mennesker med skoliose.

Placer dine albuer på et bord. Tillad din nedre ryg til buen. Hold dette i op til et minut. Dette er en god opvarmningsøvelse.

Den sidde twist kan gøres i en stol eller på gulvet. Du skal blot vride din krop til hver side og strække musklerne. Gør 10 gentagelser.

Stående katten strækker sig: Stående hænderne (fingrene spids indad) over knæene, bøj ​​frem og knæk ryggen. Denne øvelse vil strække alle store muskler og ledbånd i hofter og bageste ryg.

Krokodillen: Læg på din mave og kop din hage mellem begge hænder. Forsæt dig selv på dine albuer og hold denne position. Slap af.

Stående-fremad fold: Med dine ben mere end skulderbredde fra hinanden, hug dig ned med dine albuer ud og hænder foldet sammen. Hold denne position i et øjeblik eller så, og slip derefter. Du vil gradvist være i stand til at gøre denne øvelse længere.

Øvelser til nedre ryg og mave

Strække- og styrkeopbygningsøvelser kan reducere smerte og korrigere nogle af ryggens unormale kurve. Hold hver bevægelse omkring fem sekunder. Prøv at lave 10 gentagelser for hver øvelse mindst tre gange om ugen. Udfør ikke motion, hvis det forårsager for meget ubehag.

Lower-back øvelser:

Lig på en hård overflade, og lad rygsøjlen justere sig naturligt i et par minutter. Dette vil hjælpe enhver form for rygkrumning.

Mens du ligger ned med knæene, skal du trykke på din nedre ryg mod gulvet. Slap af og gentag derefter det anbefalede antal gentagelser. Denne øvelse kan forbedre stabiliteten i rygsøjlen og bygge musklerne omkring den.

Forlæng et ben. Træk knæet i det andet ben mod overkroppen. Gentag med det andet ben. Denne øvelse vil strække sig på hver side af nedre ryg. Træk derefter begge knæ og hold dem mod brystet. Lad begge fødder falde til gulvet, og gentag derefter.

Hold dine knæ op, mens du er på ryggen, skub op med dine fødder og løft dine skinker ud af gulvet. Denne øvelse styrker musklerne mellem den nederste og den midterste ryg. Tilgrænsende muskelgrupper skal arbejdes for at hjælpe med at stabilisere hvirvlerne i det buede område af din rygsøjle...

Knæ ned på en måttet og læg dine hænder på gulvet. Træk langsomt det venstre ben op og forlæng det tilbage. Tag benet ned og gentag med det andet ben. Denne tilbagekoblingsbevægelse rammer en række støttende muskelgrupper.

Abdominal øvelser:

Benløfter kan gøres, mens de ligger på gulvet. Med dine ben forlænget, langsomt hæve dem op omkring seks inches og holde. Sænk fødderne, og gentag bevægelsen. Det er meget vigtigt for dem med skoliose at arbejde i deres abdominale muskler.

Crunches er en anden øvelse for at opbygge styrke i underlivet. Placer dine hænder bag hovedet. Med begge knæ stubbet op, løft din krop lige op mod dine ben og vend tilbage til gulvet. Du kan prøve at vride på hver side, som du også kommer op. Vrid ikke, hvis det får dig mere smerte.

Øvrige øvelser

Upper-back øvelser skal kun udføres to gange om ugen. Gør op til tre sæt, 10 gentagelser hver.

Enarms rækker hjælper med at opbygge dine over-rygs muskler. Knæ på en bænk med et ben, mens du strækker den anden tilbage. Tag en lys dumbbell fra gulvet og langsomt løfte den op til det yderste brystområde. Inhalere, mens du sænker vægten og ånder ud, mens du løfter den.

Siddende rækker kan udføres på et motionscenter eller med hjemmelavet udstyr. Træk vægten mod dig, og tag den tilbage til startpositionen.

Placer en chin-up bar i døråbningen om taljen højt. Læn dig ved en stigning under linjen. Tag en dyb indånding, og ån derefter ud som du trækker dig op. Inhalér som du sænker dig selv ned igen.

Del:
Kommentarer