Om Rally Scoring i Volleyball

Om Rally Scoring i Volleyball

Rally scoring er en metode til at holde scorer i volleyball, der er blevet populært i løbet af de sidste mange år, og bruges nu i næsten alle sanktionerede former for spillet. Denne artikel forklarer, hvordan scoringssystemet fungerer, samt forskellene mellem rally scoring og det mere traditionelle sideout scoring system.

Fakta

I sporten af ​​volleyball er et rally bare et andet udtryk for det igangværende spil i løbet af en kamp. Når et hold tjener, begynder rallyet. Når et hold begår en overtrædelse eller bolden rammer gulvet, er rallyet forbi. I rally scoring-systemet scoreres et point hver gang et rally afsluttes.

Funktioner

Hvis holdet der serverede bolden vinder rallyet og får et point, fortsætter de med at tjene, mens de modtagende hold vinder pointet, deres lineup roterer og de tjener. Dette system skaber en hurtigstrømmende, energisk stilstilstand, der har bidraget til at gøre sporten mere spændende og fan-venlig. De fleste rally-scorede kampe spilles i et top-of-three-spilformat, hvor de to første spil går til 25 point, og det tredje og nogle gange afgørende spil går kun til 15 point. Kollegium og olympiske volleyballkampe, mens de stadig er scoret i rallystil, spilles i et bedste-fem-format. Det er vigtigt at bemærke, at hvert spil må vundet med to point, selvom det kræver at gå over 25 eller 15 point grænsen.

MisforstĂĄelser

Rally scoring systemet er ikke det samme som den traditionelle sideout metode til scoring, og forskellene mellem de to er vigtige. I sideout scoringssystemet kan kun holdet, der tjener, score et point. Hvis modtagelsesteamet dræber eller tvinger en overtrædelse på serveringsholdet, bliver de derefter tildelt bolden og bliver serveringsholdet. I betragtning af at der kan være lange strækninger uden at point bliver tildelt, er argumentationen bag omstillingen til rally scoring åbenbar, da det øger spil og gør kampen mere spændende for tilskuere.

Historien om

I begyndelsen af ​​midten af ​​1990'erne besluttede det internationale styringsorgan for volleyball, også kendt som FIVB, at starte omskifteren fra det antikviteterede sideout scoring system til det mere befordrende rally system. I 1998 ændrede FIVB officielt scoringen af ​​alle sæt inden for en kamp til rally scoring, hvilket effektivt afslutter runde af sideout scoring systemet.

effekter

Rally scoring-systemet har genereret en stor appel til sporten af ​​volleyball. Olympien i Beijing i 2008 er måske det bedste eksempel, da stranden og indendørs volleyball tiltrak store publikum fra hele verden. Ved effektivt at forkorte længden og øge tempoet i kampe har rally scoring uden tvivl indledt spillet af volleyball ind i den moderne æra af sport, samtidig med at man udlåner sig til et helt nyt publikum.

Del:
Kommentarer