Om farlige niveauer af blodsukker

Om farlige niveauer af blodsukker

Diabetes, der er karakteriseret ved at fastgøre glukose (blodsukkerniveauer) over 120, kræver generelt oral medicin eller insulininjektioner til at kontrollere glukoseniveauerne. Ændringer i kost og motion hjælper kroppen med at opretholde passende blodsukkerniveauer hele dagen. Men selv med korrekt behandling og god glukosekontrol risikerer diabetikere risikoen for hypoglykæmi (lavt blodsukker) eller hyperglykæmi (højt blodsukker).

typer

Hypoglykæmi opstår, når blodsukkerniveauet falder under 70, og kan forekomme som følge af at hoppe over et måltid, glemmer at spise en snack eller simpelthen ikke at spise nok kulhydrater for at opretholde et tilstrækkeligt niveau af glukose. Anstrengende motion eller sygdom kan medføre hypoglykæmi. Medicin, der anvendes til behandling af diabetes, forårsager undertiden blodsukkeret i midten af ​​natten. Hyperglykæmi opstår, når glukoseniveauer på 200 til 240 eller derover afhænger af individets målområde. I almindelighed begynder en pludselig stigning i glukose efter måltider at komme ned indenfor en time eller to efter at have spist, men når glukoseniveauet ikke falder eller fortsætter med at klatre, forårsager hyperglykæmi bekymring. At spise for stort et måltid eller et måltid, der indeholder store mængder kulhydrater, manglende motion eller stress og sygdom, bidrager til høje blodglukoseniveauer.

Funktioner

Symptomer på hypoglykæmi (lavt blodsukker) omfatter bleg hud, jitter eller rysteri, følelsen af ​​ekstrem sult, hovedpine, svimmelhed, ændringer i adfærd eller humør, vanskeligheder med at være opmærksom eller forvirret eller prikken rundt om munden. Symptomer på hyperglykæmi omfatter overdreven tørst og øget vandladning. Blodglukosemålinger over 200 indikerer, at hyperglykæmi kræver behandling. Ved niveauer på 240 eller mere eksisterer risikoen for diabetisk koma (ketoacidose).

effekter

Ketoacidose udvikler sig, når kroppen har utilstrækkelige mængder insulin til at behandle glukose og begynder at nedbryde fedt til brændstof. Denne proces skaber keotoner, der ikke kan tolereres af kroppen. Keotones deponeres i urinen i kroppens forsøg på at frigøre sig for store mængder keotoner. Fordi kroppen ikke kan frigøre alle keotones, opbygger de sig i blodbanen og fører til ketoacidose kaldet diabetisk koma.

Forebyggelse / Solution

Behandling af lavt blodsukker består af at indtage kulhydrater for at bringe niveauet op. Sukkerholdige drikkevarer som ½ kop saft eller almindelig sodavand, glukosetabletter eller hårde slik giver normalt de ønskede resultater. Kontroller glukoseniveauet i 15 minutter, hvis glukoseniveauet stadig er lavt. Gentag processen hvert 15. minut, indtil de ønskede resultater er nået. Opretholde en regelmæssig tidsplan for måltider og snacks. Behandling af højt blodsukker kræver motion, så længe personen ikke producerer keotoner i urinen. En simpel urintest bestemmer, om keotoner er til stede. Patienter med risiko for hyperglykæmi bør holde forsyning med testmateriale til kontrol af keotoner. Tjek med din læge for hans råd. Hvis keotones ikke er til stede i urinen, skal du straks træne blodsukkerniveauerne ned. Udøver når keotones er til stede i urinen producerer en invers effekt og hæver blodsukkeret endnu højere.

Advarsel

Søg efter læge råd om målniveauer af sundt blodsukker og instruktioner til behandling af hyperglykæmi. Justeringer i medicin kan være nødvendige for at opretholde et sundt glukoseniveau. Disse oplysninger er kun præsenteret til uddannelsesmæssige formål og bør ikke erstattes med lægehjælp.

Del:
Kommentarer