Olympiske Half Pipe Snowboarding Regler

Olympiske Half Pipe Snowboarding Regler

Da snowboarding blev en olympisk begivenhed i 1998 Nagano Games, har den internationale skibsforbund - Federation Internationale de Ski eller FIS - indført regler for halvpipe konkurrence og dømmende. Da halvrøret ikke er et løb, er dommen nødvendigvis subjektiv. Mens din gennemsnitlige tilskuer måske ikke kan fortælle en korkskriver fra en McTwist, skal dommere opfylde høje standarder, der skal vælges af FIS for det olympiske panel, herunder erfaring med at dømme mindst otte FIS World Cups i de to år før spillene.

Rørkonstruktion

FIS'en giver grundlæggende dimensioner og standarder for halvrør konstrueret til OL. Et halvt rør, som navnet antyder, ligner et halvt rør, lagt i sneen. Bunden er næsten flad, mens væggene er konkave. Et olympisk halvrør løber om længden på et og en halv fodboldbaner og er mellem 50 og 62 fod bredt. Væggene stiger 14 til 16 fod over overfladen ved en 15- til 18 graders hældning. Ryttere falder ind i røret fra en forhøjet startplatform, som skal strække sig over hele bredden af ​​røret uden variation. Dette sikrer ingen rytter vinder nogen fordel ved at slippe ind på den ene side eller den anden.

Konkurrenceformat

Ryttere går gennem tre faser af konkurrencen om deres søgen efter olympisk herlighed. Konkurrencen begynder med alle ryttere, der tager to løb i kvalifikatørerne. Rytterne med de seks bedste kvaliteter går direkte til finalerne, mens resten går til semifinale runden for at vie de resterende seks pladser i finalen. I den endelige medalrunde tager ryttere to løb, med kun det bedste af de to tæller som rytterens endelige score.

Helhedsindtryk

Hver af de seks dommere vurderer hvert løb uafhængigt uden at diskutere scoren med de andre dommere. FIS instruerer dommere at score deres samlede indtryk af hele løbet ud af 100 point. Dommere vurderer tricks individuelt og optæller point for rytterens udførelse, samt overvejer overordnede vanskeligheder og hvordan rytteren bruger røret. Ryttere er ikke forpligtet til at udføre nogle specifikke tricks eller et bestemt antal tricks, selv om den typiske halvrørs runde omfatter mellem fem og syv hits. Historisk blev olympiske ryttere forpligtet til at gøre en "lige luft" - så højt som muligt uden vendinger eller flips - dette krav blev elimineret ved 2014 Sochi Games.

Dommende kriterier

Dommere vurderer hvert trick eller en kombination af tricks separat for at nå frem til deres endelige score. Ryttere scorer flere point for at have et bredt udvalg af tricks, herunder vanskelige tricks eller kombinationer, til at opfatte nye tricks og selvfølgelig for at få stor luft. Master snowboardspillere forbliver i kontrol gennem deres løb, og dommere trækker point for øjeblikke hvor ryttere viser et tab af kontrol. En lille fejl som en hånd, der rører røret kort kan kun resultere i et fradrag på 10 point eller færre, men en rytter, der falder over eller sætter sig ned, kan se på at tabe op til 25 point.

Del:
Kommentarer