Øjneøvelser at reducere ptosis

Øjneøvelser at reducere ptosis

Ptosis er en tilstand af øjet, der forårsager et hængende øvre øjenlåg. Denne tilstand kan påvirke en eller begge øjne, og mens nogle individer oplever bare en lille hængende, påvirkes andre til det punkt, de næppe kan se. Mens de fleste tilfælde af ptosis kan skyldes den naturlige aldringsproces, kan enkeltpersoner også opleve tilstanden på grund af skade eller katarakter eller endda tidligere øjenoperationer. Tilstanden skyldes en funktionsfejl i øjets levator muskel. I nogle tilfælde øjenøvelser kan hjælpe tilstanden.

Modstand

Øvelse kan hjælpe nogle personer, der lider mild til moderat ptosis i det øvre øjenlåg. Selvom resultaterne kan variere, ser nogle forbedringer som en fordel, især når det forbedrer synet. En øvelse, der synes at bidrage til at styrke øjenlåget, er at placere en finger på et lukket øvre øjenlåg og derefter forsøge at lægge forsigtigt tryk nedad, når du forsøger at løfte øjnene op. Hold sammentrækningen i cirka fem sekunder, og slip derefter, udfør denne øvelse mellem 10 og 20 gange i løbet af dagen.

Styrkelse

Forstærkning af øjenlågene kan give nogle enkeltpersoner en vis lettelse fra ptosis. En anden god øvelse for sådanne forhold er at lukke begge øjne og placere din pegefinger på hvert øjenlåg. Hold begge øjenlåg stramt, mens du samtidig forsøger at åbne begge øjne. Enkeltpersoner skal kunne mærke muskelkontraktioner og spændinger, mens de udfører denne øvelse. Hold sammentrækningen i ca. fem eller seks sekunder, og slip derefter. Udfør denne øvelse mellem 10 og 20 gange om dagen.

Spænding

En række øjenøvelser designet til at styrke alle musklerne omkring øjnene og øjenlågene kan også vise sig gavnlige for dem, der er diagnosticeret med ptosis. Disse øvelser skal udføres dagligt i et par måneder, før man forventer mærkbare resultater. Udfør denne øvelse mindst 10 gange om dagen for at hjælpe med at styrke, faste og tone øjenlågs muskler. Hold dine indeksfingre på hver side af øjnene i templet. Træk lidt tilbage, som om du laver kat øjne, og så åbner og lukker øjnene 10 gange, hurtigt. Hvile, og udfør øvelsen igen.

Del:
Kommentarer