Øjenøvelser til mennesker med nystagmus

Øjenøvelser til mennesker med nystagmus

Kan bestemte øjenøvelser forbedre visionen for folk med nystagmus? Blandt medicinske fagfolk er svaret diskutabelt. The American Academy of Ophthalmology rapporterer, at øjenøvelser sjældent hjælper med at kontrollere nystagmus. Men andre i marken tyder på, at visse øjenøvelser kan give en vis lettelse fra øjens bevægelsesforstyrrelse. De fleste er enige om, at lægeovervåget Vision Therapy eller en kombination af øvelser sammen med Auditory Biofeedback Training reducerer symptomer på nystagmus.

nystagmus

Nystagmus er en synshæmmelse, der får øjnene til at lave gentagne, ukontrollerede bevægelser fra side til side, op og ned eller i cirkler. Nystagmus er oftest ufrivillig og reducerer eller begrænser syn, fordi rytmisk ryster eller rykker øjnene gør det svært at fokusere. Af de mere end 45 forskellige typer nystagmus er de to mest almindelige medfødte (tidligt begyndte nystagmus) og erhvervet (udviklet senere i barndommen eller som voksen). Kontaktlinser, briller med prisme, øjenmuskelkirurgi, Auditory Biofeedback og Vision Therapy bruges til behandling af nystagmus. Øjevirkninger opført i følgende trin kan også reducere symptomer på lidelsen.

Fokusering Øvelse

Ethvert lille håndholdt objekt, såsom en pen, kan bruges til at øve fokus. Hold objektet i armlængden og fokus på et lille område som punktet på en pen. Gradvist, flyt pennen mod næsens spids, indtil den begynder at vises som et dobbeltbillede. Træk pennen lidt væk fra din næse, indtil et enkelt billede vises. Fokuser på det målrettede område af det enkelte billede i 10 sekunder og gentag 10 gange, to til fire gange om dagen. Fortsæt sessionen af ​​øvelsen dagligt, indtil evnen til at holde fokus på næsespidsen opnås. Aftag øvelser og brug som nødvendigt når symptomerne gentager sig.

Øjepositioneringsøvelse

Placering af øjnene for at se på den ene side, samtidig med at man opretholder en bestemt hovedposition forbedrer kontrollen af ​​øjenbevægelser og syn. Når en person med nystagmus ser ud i en ulige retning, findes der et "nullpunkt", hvor symptomerne reduceres. Øvelse af bestemte hovedpositioner og øjenretninger kan forbedre synet og reducere intensiteten af ​​nystagmus symptomer.

Klarhed / Range øvelse

Fjerntliggende objekter virker ufokuserede og uklare for dem, der lider af nystagmus. De kan opnå klarhed og fokus ved at flytte tættere på objekter. Øv dig at flytte tættere på objekter, indtil du kan se dem tydeligt. Bemærk det specifikke område, hvor du bedst kan se objekter og øvelser, der bevæger sig ind i dette interval.

Vision Terapi

Vision Therapy forbedrer hjernens evne til at kontrollere øjenbevægelser, fokus, sporing, justering og visuel behandling. Individualiseret til at imødekomme patientens behov, den læge-overvåget behandling er et progressivt program for øjenøvelser og procedurer. Terapi, der administreres under kontorbesøg i flere uger, kan omfatte brug af prismer, linser, filtre, computere og andre optiske enheder. Du bør øve alle teknikker, der er lært i terapi derhjemme. Visionsterapi er dog dyrt, og din forsikring dækker måske ikke. Kenneth Ciuffreda, O.D., Ph.D., SUNY / State College of Optometry og andre rapporterer succesfuld multimodal behandling af nystagmus. Disse oplysninger findes i casestudiet om, at en teenager nægtede kørekort på grund af synsforstyrrelser. Fire måneder med konventionel visionsterapi, prismer og korrigerende linser forbedrede synsskarpheden og reducerede teenagens nystagmus fra "stor og konstant" til "lille og intermitterende..." Teenagers forbedrede syn gjorde det muligt for ham at få et kørekort, og hans nystagmus blev til sidst målbart.

Auditiv Biofeedback

Journal of Behavioral Optometry rapporterer positive resultater med medfødte nystagmus patienter efter Auditory Biofeedback træning. Ud over at reducere nystagmus og forbedre syn, kan biofeedback træning føre til positive kosmetiske og psykologiske ændringer hos patienter. Ifølge National Center for Biotechnology Information reducerede øjenbevægelsen Auditory Biofeedback nystagmus hos fem voksne patienter inden for den første timers træning. Under træningen forbedrede patienterne deres syn og lærte at reducere nystagmus efter kommando med bevidst indsats.

Årsager

Nystagmus skyldes unormal hjernefunktion i områder, der styrer øjenbevægelsen. Ifølge det amerikanske Academy of Ophthalmology forekommer nystagmus hos albinoer, stærkt nærliggende eller fremsynede personer, eller dem med medfødte katarakter, indre ørebetændelse, astigmatisme eller ar i optisk nerve eller nethinden. Andre årsager til nystagmus omfatter medicin, stofskiftesygdomme, sygdomme i centralnervesystemet og alkohol- eller lægemiddeltoksicitet. Sædvanligvis stammer tilstanden fra alvorlige neurologiske lidelser eller hjernetumorer. Det er vigtigt for personer med nystagmus at få en grundig øjenundersøgelse af en øjenlæge til at bestemme årsagen og det bedste behandlingsforløb.

Del:
Kommentarer