Øjelugt

Øjelugt

Øjelugt er en sjælden forekomst, der normalt er forbundet med udslip fra øjet forårsaget af konjunktivitis. Konjunktivitis er normalt ikke en alvorlig tilstand, og der er en række måder at behandle det på. Øjelugt forekommer sædvanligvis samtidig med skorpe omkring øjet.

konjunktivitis

Konjunktivitis er en tilstand, der påvirker membranen og yderste del af øjet. Membranen svulmer og forårsager kløe, rødme, udslip, natten over skorpe, hævelse og lysfølsomhed. Øjet kan også føle sig særligt grist og tørt, selvom det tydeligt producerer tårer. Konjunktivitis kan skyldes allergi, bakterieinfektion eller en virus. Du kan fortælle hver type af symptomerne. Øjelugt, som normalt skyldes en gul udledning, kan indikere enten en viral eller en bakteriel infektion.

Behandling

Øjelugt forårsaget af viral conjunctivitis får normalt lov til at køre sin kurs, fordi det generelt går væk alene. Du kan også få ordineret øjendråber indeholdende acyclovir eller trifluridin. Bakteriel konjunktivit vil kræve antibakterielle øjendråber indeholdende natriumsulfacetamid eller azithromycin. Salver der indeholder erythomycin, bacitracin eller neomycin kan også ordineres.

Urte remedier

Urte retsmidler, der kan være nyttige til at lindre udledningen, der forårsager øjen lugt omfatter kamille, fennikel frø og morgenfrue, som alle kan bidrage til at bekæmpe infektion. Foruden bekæmpelse af infektion virker eyebright også for at tørre overskydende væske i øjet, hvilket også kan reducere lugt og skorpe. Disse urter bør knustes og blandes i en opløsning med kogende vand og tinktur, gennemblødt i gasbind og påføres det berørte øje.

Homøopati

Homøopatiske midler er ikke videnskabeligt bevist at have nogen fordel for brugeren. Nogle mennesker kan dog finde ud af, at en opløsning af vand og svovl vil bidrage til at lindre udslip, der fører til øjenlugt og over natten crustiness.

Overvejelser

Det er vigtigt at besøge lægen, hvis du oplever øjenlugt. Viral og bakteriel conjunctivitis er ekstremt smitsom, så vask dine hænder ofte, brug en personlig håndklæde og forsøg ikke at komme i kontakt med andre. Brug ikke kontaktlinser, mens du lider af eventuelle øjensygdomme, da de kan gøre problemet værre. Hvis du beslutter dig for at bruge urte- eller homøopatiske midler, skal du kontakte din læge for at sikre, at de ikke er i konflikt med nogen medicin, du allerede tager.

Del:
Kommentarer