Nye HLR-regler

Nye HLR-regler

Formålet med kardiopulmonal genoplivning (CPR) er at holde hjertet pumpe blod manuelt og holde vital oxygen tilbage i blodbanen for at forhindre hjernedød. Selvom HLR ikke er så effektiv som naturlig hjerte- og lungefunktion, kan den købe offeret vigtige minutter, indtil medicinsk personale ankommer med redningsudstyr. American Heart Association har fastslået, at ofte den vigtigste del af HLR er at holde hjertet pumpet; På grund af dette er der udviklet nye HLR-regler, som øger forholdet mellem brystkompressioner for at redde vejrtrækninger og, når det drejer sig om håndfri HLR, eliminerer redningsånding helt.

typer

CPR metoder varierer afhængigt af om patienten er en voksen, et barn eller et spædbarn. For eksempel, hvis offeret er en voksen, udføres brystkompressioner ved at placere den ene hånd over den anden og trykke i en hurtig nedadgående bevægelse. For børn, ofre, brug hælen på den ene hånd, og for spædbørn skal du bruge to fingre i stedet for hånden. Andre faktorer, som f.eks. Skadesofre (for eksempel hvis personen er offer for en alvorlig bilulykke og kan have brystkvæstelser) kan ændre, hvordan HLR administreres, hvis det skal administreres overhovedet.

Funktioner

I mange år lærte standard CPR-undervisere, at (for et voksenoffer) første respondenter skulle give 15 hjertekompressioner pr. Hver anden vejrtrækning indgivet med redningsånding. American Heart Association besluttede at denne metode spildte værdifuld tid for hjertet - mens tiden blev brugt til at skubbe luft ind i lungerne, blev hjertet tilladt at forblive farligt inaktivt.

Nye regler

American Heart Association har udviklet nye forenklede regler for de tidligere uddannede, eller i øjeblikket i HLR-træning. At udføre HLR på voksne: I stedet for 15 kompressioner for hver 2 åndedræt har American Heart Association besluttet, at du skal give mindst 30 brystkompressioner for hver 2 åndedræt. American Heart Association har også udviklet en hånd-vejledning til dem på scenen, som ikke er uddannet i HLR, eller som ikke har det godt at udføre redningsånding. Hands-only CPR er meget let - efter at have ringet 911, skubbe hurtigt (næsten to kompressioner per sekund) og hårdt på offerets kiste (i midten).

effekter

Blod skal cirkulere for at give cellerne ilt og næringsstoffer. Når hjertet ophører med at pumpe blod, begynder cellerne at sulte og dø. Brystkompressioner kunstigt tvinger blod ind og ud af hjertet, og redningspræftene tvinger en lille smule ilt ind i lungerne. Ifølge American Heart Association er hånd-kun-HLR blevet vist at være lige så effektiv som standard HLR i nødsituationer.

Advarsel

Den nødvendige dybde (ca. 2 tommer) til kompressioner for at stimulere hjertemusklen ofte blå mærker eller endda bryder ribben. Inden du starter CPR (i de fleste tilfælde), ring 911 eller dine lokale beredskabsreaktorer. Hvis mere end en person er til stede på scenen, skal du ringe til den person, mens du begynder CPR. Selv hvis offeret genopliver, skal han eller hun få brug for lægehjælp så hurtigt som muligt. Husk dog, at i enhver situation er HLR nødvendig, det bør startes så hurtigt som muligt.

Overvejelser

Før du begynder nogen form for HLR, skal du prøve at afgøre, om personen er ophørt med at trække vejret, og hans eller hendes hjerte er stoppet, eller hvis han eller hun lige har stoppet vejret. Hvis offeret lige har stoppet vejret, skal du udføre redningsånding, inden du gør noget andet. Der er andre situationer, der kræver nødånding ud over brystkompressioner - for eksempel hvis offeret er sammenbrudt på grund af astmaangreb.

Del:
Kommentarer