Nummenhed i fingre efter en brydning af halsen i Humerus

Nummenhed i fingre efter en brydning af halsen i Humerus

Sener, der giver sensation til huden og magtmusklerne i armrejsningen fra nakken gennem skulderens forside og ned til hånden. Disse nerver løber tæt på humerus - overarmbenet - gør dem sårbare over for skade, når denne knogle bryder sammen. Nerveskader kan forårsage følelsesløshed i fingrene.

Skulderen er et kugleled, der er dannet af humerusens runde hoved og glenoid fossa, en del af skulderbladet. Området af knogle lige under det kuglelignende hoved af humerus er kendt som humeral halsen. Frakturer i denne del af knoglen er normalt forårsaget af et fald på en udstrakt hånd. De opstår undertiden med direkte traumer, som f.eks. Fra en bilkørsel.

Den aksillære nerve ombryder halsen af ​​humerus. Skader på denne nerve forekommer ofte med en humeral nakkebrud. Den aksillære nerve bevirker flere skuldermuskler, der forårsager svaghed og følelsesløshed på ydersiden af ​​overarmen. Skader på denne nerve forårsager ikke følelsesløshed i hånden.

Radial Nerve

Den radiale nerve bevæger sig langs humerusbenet. Denne nerve er oftest skadet med humerale frakturer, men mere typisk med brud i midten til bunden af ​​benet i stedet for humeral halsen. Denne nerve bevirker musklerne, som strammer fingrene og bøj håndledet bagud.

Den radiale nerve giver følelse til bagsiden af ​​overarmen, underarmen og hånden. I hånden giver den en fornemmelse af tommelfingerens, indekset, midten og tommelfingeren af ​​ringfingrene, op til midterleddet. Radial nervebeskadigelse kan forekomme, når knoglen er brudt eller som knoglestykker sættes på plads igen under behandlingen.

Symptomer

Radial nervebeskadigelse efter humeral brud forårsager følelsesløshed og prikken i hånd og fingers ryg. Smerter kan også forekomme i dette område. Svaghed i musklerne, der rette fingrene og håndleddet gør bevægelsen vanskelig. Ved alvorlig skade kan der forekomme "håndled", hvilket gør en person ude af stand til at rette fingrene eller løfte hånden. Symptomer opstår typisk kort efter skade. En undersøgelse udgivet i 2010 af "Musculoskeletal Journal of Hospital for Special Surgery" beskriver imidlertid en sag, hvor symptomer udviklede sig 9 uger efter bruddet.

Behandling

Ifølge forfatterne af en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2010 af "The Open Orthopedics Journal", genvinder 90 procent af radiale nerveskader fra humerfrakturen spontant. De øvrige 10 procent kan muligvis kræve kirurgisk indgreb for at reparere nerverne. Spontan genopretning kan forekomme i flere uger eller måneder efter skade.

Splinting bruges ofte til at opretholde håndfunktionen, mens den radiale nerve genvinder. En termoplastisk splint er lavet af en specialiseret erhvervsmæssig eller fysisk terapeut. Bunden af ​​spalten er støbt langs underarmens bagside og dækker ca. to tredjedele af dens længde. Et metalstang er fastgjort til spalten og placeret ud over håndens store knogler. Slynger er anbragt under hver finger og fastgjort til udriggeren med gummibånd. Spalten holder håndleddet i en lidt bagudbøjet stilling og tillader fingrene at bøje. Gummibåndene bringer fingrene tilbage i en lige position, så fingrene kan bruges.

Del:
Kommentarer