Nærsynet Vs. langsynet

Nærsynet Vs. langsynet

Nærsynethed og langsynethed henviser til synsforhold, hvor en person har svært ved at se genstande, der er enten i afstand fra dem eller tæt på dem. Begge betingelser har en række behandlingsmuligheder.

Nærsynethed

Kendt ved medicinsk betegnelse nærsynthed betyder nærsynethed, at en person tydeligt kan se objekter tæt på dem, men objekter længere væk er sløret. Ifølge American Optometric Association (AOA) skyldes tilstanden af ​​et langstrakt øjehul eller en overdrevent buet hornhinde. AOA siger, at næsten 30 procent af amerikanerne lider af nærsynethed.

fremsyn

Medicinsk kendt som hyperopi betyder fremsynethed, at personen klart kan se fjerne objekter, men ikke objekter tæt på dem. Ifølge den amerikanske optometriske forening skyldes tilstanden af ​​et øjne, der er for kort eller et hornhinde, der ikke er tilstrækkeligt buet.

Behandling af nærsynethed

Nærsynethed kan behandles med korrigerende linser, såsom briller eller kontaktlinser. Brydkirurgi, hvor korneaens krumning er omformet, er en anden mulighed. Mayo Clinic opregner disse typer af brydningsoperationer og bemærker, at de alle har en vis risiko: laserassisteret in-situ keratomileusis eller LASIK-kirurgi; laserassisteret subepithelial keratomileusis eller LASEK-kirurgi; fotorefraktiv keratektomi eller PRK-kirurgi; og intraokulært linseimplantat fra forkammeret eller IOL.

Behandling af forsigtighed

Som med nærsynethed kan langsynethed behandles med briller eller kontaktlinser. Ifølge Mayo Clinic er LASIK, LASEK og PRK kirurgiske indgreb også muligheder for behandling, ligesom ledende keratoplastik eller CK, en procedure, der bruger radiofrekvensenergi til at påføre varme til små pletter rundt om hornhinden.

Årsager til nærsynethed

Ifølge den amerikanske optometriske sammenslutning, "Nogle undersøgelser understøtter teorien om at nærsynethed er arvelig. Der er også voksende tegn på, at det påvirkes af den visuelle stress af for meget tæt arbejde."

Ă…rsager til farsightedness

WebMD siger, at overvågning er normalt arvelig. "En person med en eller flere forældre, der er fremsynet, vil sandsynligvis også være fremsynet."

Del:
Kommentarer