Normal puls for kvinder

Normal puls for kvinder

Mange mennesker ved, hvordan man tager en puls, men ikke alle ved, om hvad de læser, er en god ting eller ej. En række pulsfrekvenser betragtes som normalt for de fleste kvinder, og der kan være grunde til, at din puls falder ind i dette interval eller falder uden for det.

Normal puls for kvinder

En puls er måling af hvor mange gange dit hjerte slår per minut. Den normale puls for en sund voksen er mellem 60 og 100 slag pr. Minut. En række faktorer bestemmer, hvor din puls skal variere. For det første har kvinder over 13 generelt en højere puls end mænd. Faktorer - som alder, vægt og hvor aktiv en person er - ændrer alt det område, hvor din puls skal være. Alle er lidt anderledes; Det er altid klogt at kontakte din læge, før du starter et træningsprogram og for at kontrollere, hvilken hjertefrekvens der passer til dig.

Pulssatser ved hvile

I hvile skal en kvindes puls altid være lavere. En normal puls for en kvinde, der ikke er involveret i en anstrengende aktivitet, er mellem 60 og 70 slag pr. Minut. Det er ikke ualmindeligt, at en kvindes puls er lidt højere eller lavere afhængigt af andre faktorer.

Pulssatser under træning

Mens du træner, skal din puls (puls) hæves. En sund, regelmæssigt aktiv voksen bør have en puls mellem 90 og 120 slag per minut, mens det er involveret i en øvelse. Kontakt en læge, hvis din puls nogensinde pigger dramatisk, mens du træner.

Højre pulsfrekvens for din alder

En kvindes alder spiller også en rolle i, hvad deres korrekte pulsrate skal være. En yngre kvinde vil generelt have en højere puls mens i hvile og under træning. En ældre kvindes hjertefrekvens bliver lavere. Dog vil sundhedsproblemer og aktivitetsniveauet medvirke til at ændre disse satser.

Højre puls for din vægt

Kvinder med ekstremt forskellige vægte vil have meget forskellige pulsfrekvenser. En tyngre kvinders pulsfrekvens vil være højere i hvile og samtidig aktiv end en lettere kvinde. En kvinde, der anses for overvægtig, kan se signifikant forhøjede hjertefrekvenser mens du er i ro. En læge kan bestemme dine korrekte pulsfrekvenser og foreskrive et egnet træningsregiment, der er i overensstemmelse med alle andre variabler.

Del:
Kommentarer