Normal Endometrial Stripe Tykkelse

Normal Endometrial Stripe Tykkelse

Den ydre foring af livmoderen kaldes endometrium. Endometrium er det væv, som et befrugtet æg eller blastocykst vedhæfter i graviditeten. Endometrial størrelse varierer gennem menstruationscyklusen, men bør være mindre end 8 mm hos postmenopausale kvinder.

Menstruationscyklus

Menstruationscyklussen varer cirka en måned. I løbet af cyklussen modnes en follikel og derefter bryder den sig for at frigive et æg, der fejes ind i æggelederen for befrugtning. Endometriumet tykker hele menstruationscyklussen som forberedelse til ægimplantation. Hvis implantation ikke forekommer, udvises endometrium, en proces kaldet menstruation.

Menstruation

Endometriumet begynder som en fortykket foring, der til tider måler op til 15 mm i tykkelse. Menstruation opstår i løbet af den første uge af menstruationscyklussen. Da endometrium udvises, kan det variere i tykkelse og kan have et uregelmæssigt udseende på ultralyd. Efterhånden som ugen skrider frem, bliver endometrium tyndere. Ved enden af ​​menstruationen skal endometriet måle ca. 2 til 3 mm tykt.

Proliferative fase

Under den proliferative fase begynder en follikel at vokse på en af ​​æggestokkene. Mens denne follikel vokser, udskiller den østradiol, et østrogen, der er ansvarlig for fortykkelsen af ​​endometrium før ægløsning. Fertiliteten øges i løbet af denne fase af cyklussen. Under det proliferative stadium kan endometriet blive så meget som 8 mm tykt. På ultralyd er det udseende af tre linjer.

Ægløsning

Ægløsning markerer slutningen af ​​den proliferative fase og begyndelsen af ​​sekretorisk fase. Den modne follikel brækker og frigiver et æg, der hedder et æg. Dette kaldes ægløsning. Fertiliteten er størst mellem fem dage før ægløsning og to dage efter. Nogle frugtbarhedsklinikker kan lide at se et 1 cm tykt endometrium før ægløsning.

Sekretoriske fase

Den follikel, der sprængte for at frigøre ægget, hedder nu corpus luteum. Corpus luteum frigiver progesteron. Progesteron er ansvarlig for den yderligere fortykkelse af endometrium som forberedelse til blastocykst implantation. Under sekretorisk fase kan endometriet fortykkes til så meget som 15 mm.

Del:
Kommentarer