Ninjutsu Lammelsesteknikker

Ninjutsu Lammelsesteknikker

Ninja havde mange værktøjer til selv odds i en kamp. Kyusho Jutsu var en af ​​disse. Det omfattede trykpunktslag for lammelse og knockouts. Ninja fra det gamle Japan er afbildet i dag som snigmorder og hyrede dræbte. For det meste var deres opgaver imidlertid en spion. Spionage kan betyde at indsamle information om troppebevægelser og spejder et område uden at blive set. Det kan også betyde at snige sig ind i et indre rum i et slot og stjæle et brev for at bevise noget forræderi. Hvis de blev set overhovedet, havde de svigtet, fordi de ville være overordnede.

Aften oddsene

Hvis en samurai konfronterede ninjaen i et slots eller gårdspladsens haller, var han næsten helt sikkert bedre bevæbnet og pansret end ninjaen og ganske ofte var han ikke alene. Ninja måtte hurtigt selv oddsene, eller han var død. Kyusho træning tillod ninjaen til sikkert at engagere samurai med færre våben. Det kan ske som nedenstående scenarie.

En gammel kamp

Samurai træder ind og svinger sit sværd for at skære ninjaet ned. I stedet for at dukke eller svigte sværdet, går ninjaen tættere ind. Til samuraiens overraskelse er ninja for tæt på at hans sværd skal skære. Ninja blokerer samuraiets håndled med sin venstre hånd og rammer armen på et punkt kaldet Daimon eller "big gate". Dette er i fan af muskler, der kommer ud af skulderen og styrer armens brutto motorfunktioner, som at svinge et sværd. Så rammer ninja Nagare-punktet, eller radialnerven, lavere i armen tæt på albuens yderside. Dette svækker samuraiens greb på sværdet med den arm, så hans arm er deadenet og ikke kan mønstre et andet angreb. Uden at vende, svinger ninja sin højre albue hårdt ind i Jakkin, eller svagt muskelpunkt, på den anden arm, og pludselig finder samurai begge arme ubrugelige og smertefulde. Ninjen er fri til at flygte eller afslutte samuraien.

Moderne Ninja

Ninja-kunstens efterkommere i dag fortsætter med disse lammelser og teknikker. I Bujinkan, der er grundlagt af Masaaki Hatsumi, er der teknikker i Takagi Yoshin Ryu og Koto Ryu, der bruger disse meget samme punkter. På dagens gader er disse teknikker lige så gyldige som de var i samuraiens dag. Enhver du møder i mørke om natten kan have en kniv eller en klub. Evnen til at endda oddsene med disse gamle snigende tricks er stadig en god overlevelsesstrategi.

Del:
Kommentarer