Nikotin fordele og ulemper

Nikotin fordele og ulemper

Nikotin er et stimulerende middel, der forekommer naturligt i tobaksvarer som snus og cigaretter. Selvom det kan have gavnlige virkninger på humør og koncentration, opvejes nikotins positive virkninger af dets sundhedsrisici og vanedannende potentiale.

Hukommelse og koncentration

Nikotin forbedrer fokus og tilbagekald ved at påvirke dele af hjernen forbundet med spænding og visuel koncentration, ifølge sciencedaily. Ved at låne fra mindre anvendte områder i hjernen øger nikotin funktionen af ​​de portioner, der kræves til opgaveløsning.

Forbedret humør

Nikotin har en beroligende virkning hos kvinder udsat for stressende stimuli og øger subjektive følelser af lykke og venlighed hos brugere af begge køn, ifølge cambridge.org.

Addiction

Afhængighed er en velkendt virkning af nikotinbrug. Som adfærd og humørsvingende stof er nikotin så afhængig som heroin, ifølge umn.edu.

Kardiovaskulær skade

Nikotin er et stimulerende middel, der øger hjertefrekvens, blodtryk og åndedræt. Det begrænser strømmen af ​​blod og ilt til hjertet, hvilket øger risikoen for kardiovaskulær skade, hjerteanfald og slagtilfælde.

Kræftrisiko

Alle tobaksprodukter indeholder kendte kræftfremkaldende stoffer. Ud over lunger og orale kræft øger tobak risikoen for at udvikle kræft i lever, nyre, pankreas, næse og mave, ifølge cancer.org.

Del:
Kommentarer