Naturlige fødevarer til at fjerne plaque fra arterier

Naturlige fødevarer til at fjerne plaque fra arterier

Aetherosklerose er forårsaget, når plaque opbygges i dine arterier, hvilket får dem til at hærde. Plaque består dels af kolesterol. Der er to typer kolesterol: LDL eller dårlig kolestoral og HDL, godt kolesterol. Det antages, at godt kolesterol rent faktisk hjælper med at fjerne plaque fra arterier. Spise fødevarer højt i godt kolesterol og undgå fødevarer med dårligt kolesterol kan hjælpe med at fjerne plaque fra arterier og derved reducere risikoen for hjerteanfald.

Fisk

At spise fisk rig på Omega-3 er måske med til at reducere plaque i dine arterier. Laks, ørred og sild er alle gode valg. Undgå stegning af fisk eller brug af smør i din koksforberedelse, da dette tilføjer dårligt kolesterol. Prøv i stedet citronsaft og friske urter. Formålet med at spise fisk 2-3 gange om ugen for at øge dit gode kolesteroltal.

nødder

Nødder er en sund kilde til godt kolesterol. Ligesom fisk giver nødder også din krop med omega-3 fedtsyrer, såvel som E-vitamin, hvilket også er gavnligt for at sænke kolesterolet. Spis nødder i moderation om en håndfuld en dag er en god betjening. Selvom nødder giver din krop med sunde fedtstoffer, kan det være med til at øge vægtforøgelsen ved at spise dem i overskud. Nyd mandler, cashewnødder, jordnødder og valnødder, men hold dig væk fra nødder, der er dækket af chokolade eller andre sukkerholdige påfyldninger.

Olier

Enumættede olier kan hjælpe med at sænke kolesterolet. Olivenolie og jordnøddesolier er gode valg. Brug disse olier til madlavning, eller nyd dem i en salatdressing eller vinaigrette.

Frugt og grønt

At spise en diæt rig på frugt og grøntsager giver kostfiber, som hjælper med at reducere plak i arterier. Æbler, bananer og pærer er især gode valg. Avocados, der er rige på monoumættede fedtstoffer, er et andet glimrende valg. At spise mere frugt og grøntsager hjælper også dig med at opretholde en sund vægt og derfor et sundt hjerte.

Hele Korn

Kostfiber kan også findes i fuldkorn, havre og byg. Vælg fuldkornsbrød og ulavet, naturlig havregryn for at hjælpe med at sænke dit dårlige kolesterol. Hele hvede pasta og brun ris er også gode valg.

Del:
Kommentarer