Naturlige erstatninger for Stearic Acid

Naturlige erstatninger for Stearic Acid

Stearinsyre, ogsü kaldet sterin, er en mÌttet fedtsyre, der anvendes som bindemiddel til produkter som lotioner, sÌbe, deodoranter og stearinlys. Det tjener den samme funktion i fødevarer, süsom smagsaromaer, vaniljesmag, tyggegummi, frugtvoks og smør.

Hvor kommer stearinsyre fra?

Stearinsyre er vegetabilsk, dyre- eller syntetisk baseret. Vegetabilsk baseret stearinsyre fremstilles ved at behandle kokos eller palmeolie med vand ved høje temperaturer, hvilket skaber syren gennem hydrogeneringsprocessen. Animalbaseret stearinsyre er sÌdvanligvis taget fra svinens eller køernes mave.

Er Stearic Acid Natural?

Stearinsyre kan betragtes som naturlig, fordi nogle virksomheder opregner det som en naturlig blødgøring i deres økologiske produkter; disse virksomheder siger, at de producerer sterin fra kokosnødde, palme eller sojabønneolie. Produktion af sterin fra dyr involverer behandling af animalsk fedt med høje temperaturer af vand gennem en proces, der resulterer i hydrolyse af triglycerider. Fremstillingen af ​​stearinsyre ses af grupper som PETA som groteske. Euthanized hunde og katte eller rester af kødproduktion anvendes til behandling af sterin og oprettelse af kosmetiske produkter.

At erstatte Stearic Acid

AfhÌngig af brugen er der mange alternativer til anvendelse af stearinsyre. Hvis du er en stearinlys eller lotion maker, er emulgeringsvoks eller "e-voks" den mest almindelige erstatning. DesvÌrre er e-voks ikke et naturprodukt, det er lavet af kemikalier som cetearylalkohol, polysorbat 60, PEG-150 stearat og steareth-20. Økologisk bivoks giver en helt naturlig erstatning til stearinsyre eller e-voks som emulgeringsmiddel, selvom det ikke er sü effektivt af en emulgator, som kan føre til en vandig konsistens i kosmetik og lys. Lecithin er et andet emulgeringsmiddel, der kan erstatte stearinsyre. Lecithin er et sojabønneprodukt, der er godt til bindende vand; det findes normalt i kosmetik som lotion og shampoo.

Sundhedsrisici?

Der er ingen vĂŚsentlige sundhedsrisici ved at indtage stearinsyre, og sterin anvendes overvejende til kosmetik eller stearinlys, der ikke er til konsum.

Del:
Kommentarer