Muskelvækst og reparation

Muskelvækst og reparation

Udsigten til større og stærkere muskler kan motivere mange mennesker til at starte en træning regime. Men der er dem der måske ikke ved præcis, hvad der sker inden for deres kroppe for at lade deres muskler vokse og forbedre deres styrke. Processen, der giver os evnen til at tilpasse sig stresset på vores krop hver dag kaldes muskelvækst og reparation. Det er i løbet af denne tid, at din krop genopbygger sig selv fra den skade, der påføres ved at træne, eller endda hvad du står over for hver dag på jobstedet.

Muskelvækst og reparation

Muskelvækst og reparation opstår, når vores kroppe genopbygger beskadigede muskelfibre, hvilket giver vores muskler større størrelse og forbedret styrke. I løbet af dagen placerer vi vores kroppe under forskellige former for stress, der forårsager skade på muskelceller. Disse aktiviteter kan variere fra den intense, såsom vægt træningsprogrammer, til flytende kasser til flytning. Uanset hvad, skal skaden repareres i hvileperioder. Dette er når kroppen skaber nye celler for at rette de muskelfibre, der er blevet påvirket. Denne proces er afgørende for vores organer at håndtere de skader, det står over for hver dag.

Aktiviteter, der stimulerer vækst og reparation

Forskellige aktiviteter kan få kroppen til at vokse og reparere sig selv. Alder kan påvirke, hvor godt kroppen reagerer på stimuli og hvordan den vokser i overensstemmelse hermed. For eksempel kan en teenager, der går gennem pubertet, høste bedre belønninger fra vægt træning end en mand, der er i hans 50 eller 60'erne. Stadig, hvis det fungerer normalt, vil kroppen reparere de celler, der er revet ned. Muskelceller er ikke anderledes.

Muskelceller bliver beskadiget, når de bliver tvunget til at påtage sig stress ud over deres normale niveau. Dette kan komme fra alt til daglige vægtløftningsprogrammer til daglige mål på dit jobsite. Enhver vedvarende aktivitet, der får musklerne til at arbejde hårdere, end de er vant til, vil skade cellerne, som skal repareres. Denne proces er, hvad der fører til udseendet af større muskler og kan også udvikle styrke.

Hvad sker der under muskelvækst og reparation?

Under muskelvæksten er kroppen ved at reparere skader på muskelfibrene. Når traume begynder at rive ned dele af musklerne, skal det repareres, før vækst kan opstå, og for at undgå yderligere skade.

For at reparere muskelfibre anvender kroppen satellitceller. Disse celler bevæger sig ind og smelter sammen med enderne af de beskadigede fibre. Gentagen traume til de samme områder af kroppen fører til fortsat reparation. Da denne proces gentager sig, bruges flere og flere satellitceller, hvilket får disse muskler til at vokse. Denne vækst begynder også at påvirke styrken af ​​disse muskler også. Med nye celler til stede for at reparere de nedbrudte fibre, tager det nu stærkere traumer og stimulus for at forårsage det samme niveau af skade. Derfor begynder folk at se fremskridt med deres vægtløftningsprogrammer, selv om nogle ser det fremskridt hurtigere end andre.

Det er vigtigt at vide, at muskelreparation sker under hvile, og at over-træning af dine muskler giver større skade end hjælp. At tage en dag mellem arbejdende muskelgrupper anbefales at give din krop rigelig tid til at genvinde fra træning. Vær sikker på at få rigelig søvn hver nat også. Otte timers søvn er det anbefalede beløb for hver aften. Muskelreparation sker under disse dybe søvnperioder - derfor er det meget vigtigt at medtage dette som en del af din træningsplan.

Fordele ved voksende muskler

At arbejde for at forbedre størrelsen af ​​dine muskler kan have en stor indvirkning på dit helbred og udseende. Atleter bruger træningsprogrammer med den forståelse at at blive stærkere vil hjælpe dem med at få en styrke kant over modstandere. Samtidig hjælper har stærkere muskler med at undgå nogle skader. Når disse skader opstår, er rehabbing musklerne et vigtigt skridt i genopretningsprocessen. Dette indebærer genopbygning af disse muskler til tidligere styrkeniveauer, hvilket kræver vækst og reparation.

For andre kan større og bedre udseende muskler være en motiverende faktor til at træne. Vægtstræning påvirker kroppen ved at tvinge den til at reparere sig selv efter intens træning. Denne reparation fører til et større bryst, arme, skuldre eller ben. Selvom større muskler ikke altid svarer til lige store styrkeniveauer, har fortsat muskelvækst og reparation gjort det muligt for dem at blive større.

Betydningen af ​​muskelvækst og reparation

Muskelvækst og reparation er beregnet til at holde muskelcellerne i hele kroppen sund. Uden det ville beskadigede muskler ikke være nyttige, når de var ramt af stress. Vi har brug for vores muskler til mere end blot at vise ud på stranden, men for at give vores kroppe mulighed for at fuldføre daglige funktioner som at gå eller transportere rygsæk. Denne proces gør det muligt for os at arbejde på vores fysik for at skubbe dem så tæt på det billede, vi ønsker. Dem, der er på udkig efter styrkegevinster, må også stole på muskelvækst og reparation; uden det ville de ikke kunne forbedre sig fra deres nuværende niveau. Vækst og reparation gør mere end styrke til vores kroppe. Det gør det muligt at fortsætte med at fungere, når vi sætter det igennem det daglige liv.

Del:
Kommentarer