Muskelstimulering og ankelskader

Muskelstimulering og ankelskader

Næsten alle har oplevet den skarpe smerte i en snoet ankel, resultatet af en akavet snuble over et usynligt objekt eller en dårlig landing ud på spilleområdet. Traditionel behandling for ankelskader omfatter isning, mobilitetsøvelser og elevation, men når smerten dvæler og hævelsen stædigt nægter at gå ned, må der træffes mere drastiske foranstaltninger. Afhjælpning af kroniske smerter, der skyldes en ankelskade, kan ses i spændingen ved elektrisk muskelstimulering, bedre kendt som TENS (transkutan elektrisk nervestimulering).

TENS

TENS, ifølge Sportsinjuryclinic.net, er en metode til at give smertelindring ved anvendelse af elektrisk strøm til et berørt område (se reference 1). For en ankelforstuvning anbringes en række små elektroder på den skadede ankel, hvor en specifik frekvens af elektrisk strøm administreres. Den elektriske stimulering af "mekanorepektorer" i musklerne tilsidesætter impulserne fra irriterede smerte nerver, hvilket resulterer i, hvad der er kendt som "smerteportmekanismen" og giver relief. TENS-maskiner har tre hovedvariabler, der afhænger af skades type og alvorlighed; Disse omfatter frekvens, intensitet og pulsbredde (se reference 1).

Historie

Der er tegn på, at elektrisk muskelstimulering anvendes i oldtiden. Nutidens TENS er dog et relativt nyt medicinsk venture. Ifølge Verity Medical Co. blev TENS konstrueret af begrebet gate control theory undersøgt af Melzack og Wall i 1960'erne (se Reference 2).

Fordele

Sportsinjuryclinic.net udtaler, at "det menes, at TENS kan give smertelindring i området med næsten 70% af de tilfælde, der lider af en akut skade" (se reference 1). Med få bivirkninger, let tilgængelighed og en så høj succesrate er fordelene ved elektrisk muskelstimulering indlysende. Hvor andre og potentielt mere skadelige behandlingsplaner har mislykkedes, giver TENS, når den anvendes korrekt, lindring uden smerte og bekymring for yderligere skade. Smerter bør være minimal; en prikkende fornemmelse kan forventes, da elektriske strømme administreres til musklen, men ubehag bør ikke være et problem.

Overvejelser

Som altid, når man deltager i et hjemmebehandlingssystem, bør en sundhedspersonale konsulteres. TENS bør ikke anvendes, hvis den potentielle patient har en pacemaker, kredsløbsproblemer eller hudforhold, er epileptisk eller gravid eller er et barn (se Reference 1). En læge kan korrekt lede dig i positioneringen af ​​elektroder for at sikre den mest effektive placering til behandling og kan også rådgive dig om indstillingerne for frekvens, intensitet og pulsbredde for at sikre maksimal lindring.

Køb

TENS-maskiner kan købes hos forskellige detailspecialister, såsom TENSSystem eller fra BioMedical Life Systems, hvor som helst fra $ 30 til flere tusind dollars. Forskellige modeller med flere variationer skal undersøges for bedst at fastslå det rigtige valg for skades type og alvorlighed; Dette kan gøres ved at konsultere en professionel.

Del:
Kommentarer