Movicol bivirkninger

Movicol bivirkninger

Movicol er en receptpligtig medicin, der anvendes til behandling af forstoppelse. Når det tages som anvist, producerer det sædvanligvis en afføring inden for 24 timer. Som med ethvert lægemiddel er Movicol-bivirkninger blevet rapporteret ved brug. De fleste Movicol bivirkninger er ikke alvorlige nok til, at patienterne holder op med at tage medicinen.

Hvordan Movicol virker

Movicol er et afføringsmiddel, der anvendes til behandling af kronisk forstoppelse og fækal impaktion. Det er fremstillet af firmaet Norgine.

Movicol virker ved at forhindre vand i at blive absorberet af kroppen, så det kan bruges til at fortynde og evakuere fækalt stof inden i tarmen. Movicol er færdigpakket i små pakker, der er fortyndet i vand til brug. Patienten rører indholdet af en Movicol-pakke i en kop vand og drikker det straks. Vandet indeholdt i den medicinske cocktail bruges til at frembringe en afføring.

Ud over den aktive ingrediens, polyethlen glycol 3350 indeholder pakkerne også en blanding af elektrolytter for at holde brugerens krop elimineret for mange væskebalancerende mineraler eller vand.

Hvad bruges Movicol til?

Movicol anvendes generelt kun på behovsbasis, da langvarig brug kan medføre afhængighed af lægemidlet til fremtidige afføring. Nogle patienter med visse kroniske sygdomme, der begrænser brugen af ​​deres tarmkanaler, kan ordineres Movicol som en langsigtet behandling mod forstoppelse.

Det meste af tiden er kun en dosis nødvendig for at rydde tarmen. I nogle tilfælde kan dog op til tre doser tages over en periode på tre dage.

Patienter med hjertesygdom

Patienter med hjertesygdom bør være forsigtige, mens De bruger Movicol. Fordi stoffet kan forværre symptomerne på hjertesygdom, bør en læge konsulteres for at afveje fordelene med de mulige risici ved at tage Movicol.

Advarsler om brug af Movicol

Der er visse tilfælde, hvor Movicol ikke kan bruges sikkert og vil ikke blive ordineret til patienter med specifikke medicinske problemer. Patienter med en historie med intestinal obstruktion eller perforering, ulcerøs colitis, Crohns sygdom eller udvidet tyktarmen kan ikke sikkert tage Movicol.

Bivirkninger af Movicol

De mest almindelige bivirkninger, der er rapporteret ved brug af Movicol, er diarré, mavesmerter, kvalme og opkastning, opblødning i maven og hørbare gurglende lyde i tarmene. Disse bivirkninger er typiske for de fleste afføringsmidler og stopper normalt ikke en patient fra at tage medicinen.

Medicin interaktioner

Fordi Movicol skylder tarmkanalen, bør patienter undgå at tage anden medicin inden for en time før og efter at have taget Movicol. Den aktive ingrediens i Movicol forårsager, at tarmkanalen skylles ud ret hurtigt, så at tage andre lægemidler sammen med Movicol kan resultere i ukorrekt absorption af dine andre lægemidler.

Sørg for at diskutere med din læge eventuelle mulige bivirkninger af Movicol.

Del:
Kommentarer