Metoprolol ER 50mg tab-bivirkninger

Metoprolol ER 50mg tab-bivirkninger

Metoprolol Extended Release (ER) er en medicin, der oftest ordineres til behandling af forhøjet blodtryk. Det er også ordineret til behandling af patienter, der lider af angina og dem, der har oplevet hjerteanfald. Som alle medicin har Metoprolol ER potentielle bivirkninger, der kan kræve lægehjælp.

Almindelige bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic er bivirkninger af Metoprolol ER, der betragtes som almindelige, men ikke alvorlige, blødning, tør mund, gas, irritabilitet og søvnløshed.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger omfatter sløret syn, brystsmerter, sved og svimmelhed. En patient, der oplever disse symptomer, bør konsultere en læge, før de fortsætter Metoprolol ER doser.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, der kræver øjeblikkelig lægehjælp, omfatter pludselig feber, intens kvalme eller opkastning, blålige fingre eller tæer og akut mavesmerter.

Eksisterende medicinske forhold

Ifølge PDRHealth bør en patient rådføre sig med lægen om eksisterende medicinske tilstande, såsom astma, sæsonallergi, leversygdom eller en historie med kongestiv hjertesvigt inden brug af Metoprolol ER.

Drug Interactions

Metoprolol ER har potentialet til at påvirke negativt med antiinflammatoriske lægemidler, barbiturater såsom phenobarbital, calciumkanalblokkere og oral diabetesmedicin.

Del:
Kommentarer