Mest farlige blodtryksmedsĂĄr

Mest farlige blodtryksmedsĂĄr

Højt blodtryk (hypertension) er en alvorlig tilstand, der kan føre til livstruende virkninger som hjerteanfald eller slagtilfælde. Mange lægemidler er udviklet til at behandle denne fælles tilstand, og de fleste er sikre til brug for de fleste mennesker. Men alle stoffer har potentielle bivirkninger og kan være farlige for visse mennesker. Uddann dig selv om disse og andre lægemidler, før du beslutter dig for at starte behandlingen.

Clonidin

Clonidin er det generiske navn på et lægemiddel, som sænker blodtrykket ved at ændre blodkemi, ifølge Drugs. Klonidin er kun tilgængelig på recept, og er desuden blevet brugt til behandling af abstinenssymptomer for alkoholafhængighed, selvom fødevare- og lægemiddeladministrationen ikke har godkendt det til det formål. Clonidin kan være et farligt stof, hvis dets anvendelse stoppes pludselig. Medicinen vil effektivt nedsætte blodtrykket, men det kan forårsage en farlig rebound spike i blodtrykket, når det ophører. Læger vil sandsynligvis anbefale aftagende brug, hvis en patient ikke længere har brug for medicinen.

Diuretika

Diuretika forbedrer blodtrykket ved at slippe af med natrium og overskydende væsker i kroppen. Disse typer af stoffer kombineres ofte med andre lægemidler for at opnå de ønskede resultater, ifølge American Heart Association (AHA). Diuretika kan være uønsket for diabetikere, da de har tendens til at øge blodsukkerniveauet. At tage disse typer af medicin er typisk sikkert, så længe en læge er opmærksom på situationen. Normalt vil en ændring i insulin eller diæt modvirke ændringerne. Desuden får diuretika kroppen til at kaste for meget kalium, hvilket kan føre til hypokalæmi. Hypokylemi kan forårsage træthed, muskelkramper og unormale hjerterytmer, ifølge Mayo Clinic. Udskiftning af kalium med de korrekte valg af fødevarer og kosttilskud kan hjælpe med at undgå denne tilstand.

Betablokkere

Betablokkere er almindelige hypertension medicin, der virker ved at nedsætte hjertefrekvensen. De bruges også til at behandle arytmi og angina (brystsmerter), ifølge AHA. Ud over søvnløshed, depression og symptomer, der ligner astma, kan betablokkere være farlige for diabetikere. Virkningerne af beta-blokkere kan skjule advarselssymboler for lavt blodsukker, som omfatter øget hjertefrekvens. Kontrol af blodsukkerniveauer regelmæssigt vil medvirke til at sikre, at disse typer af lægemidler ikke har alvorlige bivirkninger for diabetikere.

prazosin

Prazosin er et hypertension lægemiddel kendt som en alpha-adrenerge blokering (alpha-blokering), ifølge Drugs. Disse typer af stoffer virker for at mindske blodtrykket ved at få blodkarene til at slappe af og tillade mere blod at passere igennem. Anvendelse af Prazosin anbefales ikke til patienter med nyre- eller leversygdom, da nogle komplikationer er blevet rapporteret. Den mere almindelige bekymring over Prazosin er svimmelhed og træt følelse forårsaget af medicinen. Drift af en bil eller andet udstyr bør undgås, mens du tager denne medicin, indtil patienten ved, hvordan det påvirker ham. Siddende eller stående pludselig kan forårsage besvimelse, og den pludselige ophør af denne medicin kan forårsage en tilbageskridt i højt blodtryk, ifølge Drugs.

Tager ikke meds

Bemærk, at bivirkninger og risici er involveret i receptpligtig medicin, og at disse lægemidler generelt betragtes som sikre til brug for de fleste mennesker. Det farligste valg i behandling af hypertension kan være at undgå behandling. Kardiovaskulær sygdom rammer 80 millioner mennesker i USA og var ansvarlig for en ud af hver 2,8 dødsfald i 2005, ifølge AHA.

Del:
Kommentarer