Menisk smertelindring

Menisk smertelindring

Menisken er brusk, der giver polstring under knæskallen. Det kan blive revet som følge af sport, arbejde eller endda bare et uheldigt knæ twist. Mens du bliver gammel, bliver menisken svagere. Hvis du har revet din meniskus og stadig kan gå, tag det let i to til tre uger, pleje dit ben. Efter det gør nogle rehabiliteringsøvelser. Hvis smerterne ikke falder, kan en læge hjælpe dig med at afgøre, om du har brug for kirurgi.

Sænk hævelsen

Vær opmærksom på at mindske smerten og hævelsen. Tag et nonsteroidalt antiinflammatorisk lægemiddel, såsom ibuprofen eller acetaminophen. Følg anvisningerne, når du tager medicinen, og gør det så hurtigt som muligt efter at du har skadet menisken. Løft det skadede ben så meget som muligt. Det skal føle sig godt tilpas, men forhøjet nok til at lindre smerter. Hold en ispakning på meniscusområdet i ca. en halv time ad gangen, og lad ispakningen stå i ca. 45 minutter. Det er vigtigt at isen er lige efter skaden sker, hvis det er muligt, da det vil gøre en stor forskel i hævelse og smerte.

Pas pĂĄ med aktivitet

Pas på, når du har skadet din menisk. Må ikke udøve nogen fysisk aktivitet i mindst to uger efter skaden. Når du går på det, skal du sørge for ikke at vride rundt, da det kan medføre, at det ødelagte broskstykke springer ud og låser dit knæ og genskaber en skade igen. Bær en robust knæbøjle, når du går. Bøjlen hjælper med at stabilisere knæet, og trykket hjælper med at lette smerten.

Start fysisk terapi

Du skal begynde fysioterapi for at styrke musklerne og senerne omkring menisken for at forbedre din tilstand. Besøg din læge for at få den rette behandling af fysioterapi. Tårens sværhedsgrad bestemmer det nødvendige behandlingsniveau. Det er vigtigt, at du holder øje med øvelserne. En simpel men gavnlig øvelse er dette: læg dig på din mave og løft forsigtigt og langsomt dine ben og lad dem derefter falde ned. Efter flere uger med at lave dine fysioterapi øvelser vil smerten fra din meniskusskade falde, da musklerne omkring det vil styrke.

Hydroterapi

Hjælp lindre smerter og styrke dit knæ også ved at gøre hydroterapi øvelser i en pool. Dette hjælper med at lette trykket fra dit knæ, mens du opbygger styrke i det fra opdrift i vandet. På toppen af ​​det vil vandet hjælpe med at berolige dit knæ. Gør brystet højt spark eller let hunde paddling fra siden af ​​poolen.

Kirurgi

For alvorlige skader må du muligvis få artroskopisk kirurgi til at reparere den revet meniskus. Hvis de ikke behandles uafbrudt, kan løse stykker brusk adskilles yderligere og migrere i din krop.

Del:
Kommentarer