Medicinske årsager til kropslugt hos ældre mennesker

Medicinske årsager til kropslugt hos ældre mennesker

Medicin og visse typer fødevarer kan forårsage kropslugt hos mennesker i alle aldre. Lygter i ældre mennesker, der også har underliggende medicinske problemer, er dog mere mærkbare på grund af naturlige forandringer i kroppen, der opstår med aldring. Kropslugt hos ældre mennesker skyldes en stigning i palmitolsyre og lipidperoxider, der er produceret af en forøgelse af fedtsyredbrydning, som kombinerer med bakterier på huden.

Maveproblemer

På grund af en nedsættelse af saltsyre gennem årene har ældre mennesker tendens til at have fordøjelsesproblemer. "Hypochlorhydria" er det medicinske udtryk for denne tilstand. Estimater er, at ca. 13 procent af saltsyre går tabt hvert 10. år. Dette tab resulterer i mad, der forbliver i kroppen, der forårsager overgroning af bakterier, hvilket resulterer i fødevarefermentering og nedbrydning. Problemer, der opstår ved hypochlorhydria, omfatter dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sygdom eller "GERD", overdreven gas, candidiasis-en overgrowth af gær i kroppen og irritabel tarmsyndrom, også kendt som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kropslugt.

Galdesten

Mennesker over 60 år har større risiko for at udvikle gallesten uanset livsstil, og kvinder er to gange mere tilbøjelige til at udvikle gallesten end mænd. Personer, der tager kolesterolsænkende stoffer og diabetikere, er også i en højrisikokategori.

Gallestener dannes, når et overskud af galde og / eller en kombination af galde og kolesterol samler sig i leveren. Galde hjælper kroppen med fordøjelsen af ​​fedtstoffer, og ukorrekt fjernelse af galde vil resultere i at få kroppen til at lugte som rådne æg.

Cholecystitis er et resultat af betændelse i galdeblæren og forårsager en dårlig smag i munden, dårlig ånde og overflødig kropslugt sammen med lugtende, lyse afføring.

Reducerede nyrefunktioner

Nyresvigt sker, når toksiner ikke metaboliseres og elimineres fra kroppen under vandladning. Ældre mennesker er mest tilbøjelige til at få nedsat nyrefunktion, som kan føre til nyresygdom. Reduktionen af ​​nyrefunktionen eller et relateret problem kaldet "Uremia" vil medføre, at åndedrættet eller urinen udsender en ammoniaklignende lugt og også kan skabe en ammoniak eller urin lugt på kroppen.

Formindsket enzymfremstilling

Kropets evne til at skabe de enzymer, der er nødvendige for at metabolisere fødevarer, formindskes med alderen og resulterer i frigivelse af toksiner gennem huden via svedkirtler. Hos ældre mennesker, der ikke længere kan producere de nødvendige enzymer, vil forbrugende organiske forbindelser som løg, hvidløg eller karry resultere i lugt fra de forbindelser, der gennemsyrer huden. Mest lugt lugt fra metaboliske ubalancer lugt som fisk, gas, affald, brændt gummi, rådne æg eller afføring.

Del:
Kommentarer